redoviti godišnji susreti

Više od 500 žena u Orašju dogovaralo i nove humanitarne projekte

Više od 500 žena u Orašju dogovaralo i nove humanitarne projekte
27.09.2024.
u 19:32
Pogledaj originalni članak

Članice Udruge "Žene Orašja" još su jednom pokazale da su sjajne organizatorice i domaćice na druženju žena sjeveroistočne Bosne, piše Večernji list BiH. Više od 530 žena iz 12 gradova i općina stiglo je u Orašje u dobrom raspoloženju na jedan od redovitih godišnjih susreta, kojemu je orašje domaćin već četvrti put.

Slavlje života

Iza sebe su ostavile sve probleme i dnevne brige, a susret su ispunile radošću, pjesmom i plesom. Bilo je to slavlje života, zajedništva i snage. Zajedno sve generacije žena - majke, bake, kćeri - okupljene s istim ciljem - podijeliti pozitivnu energiju. Dok su plesale i pjevale, pokazale su da se sreća množi kad se dijeli. Ipak, ovo okupljanje nije samo u znaku pjesme i veselja, one su godinama kroz djelovanje svojih udruga provodile humanitarne akcije, donoseći nadu i podršku onima kojima je najpotrebnija.

- Jako smo ponosne što ovo nije samo susret prijateljstva već i humanitarni događaj jer nerijetko prikupljamo sredstva za potrebite, što je do sada rezultiralo brojnim akcijama pomoći pojedincima i određenim zajednicama - ističe Rizama Tukulj, predsjednica Udruge "Žene Orašja".

Tijekom večeri predsjednice udruga održale su i radni sastanak na kojem su dogovorene daljnje smjernice djelovanja. - Mi smo dio Mreže žena sjeveroistočne Bosne od 2004. godine, kada smo osnovane, imamo i protokol o suradnji, a na redovitim druženjima održavamo i okrugli stol na kojem raspravljamo i dogovaramo daljnje korake. U slučaju humanitarne krize priskačemo u pomoć jedni drugima kao kada su nam u vrijeme poplava pomagale žene iz Gračanice - prisjeća se Tukulj i kaže kako će ove godine podržati žene oboljele od raka dojke "Narcise" koje djeluju u Posavskoj županiji, i to u projektu "Šetnja za ozdravljenje" u nedjelju, 29. rujna.

Cijela priča zapravo je počela prije 20 godina iz Tuzle, u koju se uključilo 14 gradova i općina iz sjeveroistočne Bosne. Na oraško druženje, koje se odvijalo na oraškim bazenima Aqua, iz Tuzle je ovaj put stiglo 50-ak žena. Među njima i Dika Delić, predsjednica Aktiva žena tuzlanskih umirovljenica.

Doniraju hranu, lijekove...

- Sastajemo se svaka tri mjeseca, ali uz druženje, djelujemo i humanitarno. Ove smo godine imali humanitarnu akciju za društvo "Sirius" iz Srebrenika koje prikuplja novac za svoje siromašne građane bez primanja. Surađujemo i s našim Crvenim križem, prikupljamo i doniramo hranu, odjeću, obuću za potrebite, a financijski potpomažemo i naše članice koje trebaju pomoć, osobito bolesnima za nabavu lijekova. Umirovljenici teško žive i malo imaju, ali i od toga malo oni uvijek prvi pomažu drugima. Kada bismo se svi tako ponašali, bilo bi nam svima mnogo bolje - poručuje predsjednica Delić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.