vozilo u vrijednosti 294.000 KM

Vlada HNŽ donirala vatrogasno vozilo općini Ravno

Vlada HNŽ donirala vatrogasno vozilo općini Ravno
24.09.2024.
u 12:40
Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrom financija i zapovjednikom Stožera civilne zaštite HNŽ-a Adilom Šutom te v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a i načelnikom Stožera civilne zaštite HNŽ-a Eugenom Ćubelom, uručila je u utorak Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Općine Ravno ključeve novoga vatrogasnog vozila.
Pogledaj originalni članak

- Današnja svečanost isporuke još jednoga vatrogasnog vozila našim jedinicama lokalne samouprave pokazatelj je kontinuiranoga napora Vlade HNŽ-a i naše Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo da stalno osnažujemo naše vatrogasne postrojbe po svim gradovima i općinama Županije. Želja nam je i konačni cilj osigurati im najsuvremeniju opremu za suočavanje sa svim izazovima pred kojima se nađu – kazala je Buhač.

Poručila je kako će Vlada HNŽ-a nastaviti s tim aktivnostima i u budućnosti kako bi svaka vatrogasna postrojba, profesionalna ili dobrovoljna, imala opremu i infrastrukturu kakvu zaslužuje.

- Kroz programe koje provodimo želimo postići da u opremi i osposobljenosti naši vatrogasci budu pripravni odgovoriti na sve situacije, od šumskih i drugih požara do tehničkih i niza drugih žurnih intervencija. Današnji je čin primopredaje ovoga vozila dio dugoročnoga plana u skladu s kojim nastavljamo ulagati u sigurnost naših građana i u zaštitu našega okoliša i životne sredine. Dodjela još jednoga vatrogasnog vozila Ravnom, vozila vrijednosti 294.000 KM, pokazuje našu odlučnost da neumorno nastavimo s provedbom plana opremanja i osnaživanja svih vatrogasnih postrojbi u HNŽ-u – zaključila je predsjednica Vlade zahvalivši još jednom vatrogascima na hrabrosti i predanosti poslu koji obavljaju te čelnicima Općine na nizu razvojnih projekata koji Općinu Ravno vode smjerom napretka i boljitka.

Ministar Šuta ovom je prigodom i sam istaknuo opredijeljenosti Vlade pomagati sve segmente življenja na cjelokupnomu prostoru Županije, u konkretnomu slučaju napore koje lokalne zajednice ulažu u zaštitu od požara i borbu protiv drugih prigodnih nepogoda. Najavio je nastavak kontinuiranoga materijalnog i kadrovskog jačanja vatrogasnih postrojbi, odnosno još i snažniju potporu Vlade u predstojećemu razdoblju.

Načelnik Općine Andrija Šimunović i zapovjednik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Općine Ravno Miho Burić zahvalili su Vladi Hercegovačko-neretvanske županije na vrijednoj donaciji koja je razvidnim pokazateljem stalne potpore i zajedničke brige za sigurnost svih stanovnika Ravnoga. Šimunović je posebno naglasio kako je riječ o dosad najvrjednijoj donaciji u smislu vatrogasne opreme jer će donirano višenamjensko vatrogasno vozilo, osim u svrhu borbe protiv požara, Općina koristiti i za dopremu pitke vode u naselja i zaseoke koji nisu povezani na vodoopskrbni sustav, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.