razmotrili informaciju MUP-a

Vlada HNŽ: Stanje sigurnosti nije ugroženo

Vlada HNŽ: Stanje sigurnosti nije ugroženo
30.08.2024.
u 17:49
Pogledaj originalni članak

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u petak razmotrila je informaciju Ministarstva unutarnjih poslova o aktualnom stanju sigurnosti na području HNŽ.

Obrazlažući informaciju, ministar Marijo Marić istaknuo je kako je, unatoč snažnom medijskom eksponiranju pojedinih slučajeva, sigurnosna situacija u Županiji na zadovoljavajućoj razini, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Ukazao je na činjenicu kako Ministarstvo unutarnjih poslova, iako radi u dosta otežanim uvjetima, prije svega zbog nedostatka policijskih službenika, vrlo uspješno odgovara na sve izazove i zadaće te je neupitni jamac sigurnosti za sve građane u HNŽ.

Pozvao je sve sudionike javnog života da se suzdrže od preuranjenih kvalificiranja pojedinih događaja, zamolivši ih da imaju povjerenja u Ministarstvo unutarnjih poslova koje svakom incidentu pristupa profesionalno.

Nakon rasprave Vlada je Informaciju MUP-a primila k znanju te jednoglasno usvojila zaključak u kojem je osudila svaki oblik nasilja, ocijenila kako stanje sigurnosti u HNŽ nije ugroženo te dala punu podršku Ministarstvu unutarnjih poslova u obavljanju njihovih zadaća.

Vlada se obavezala uložiti dodatni napor kako bi se MUP osnažio u kadrovskom, materijalno-tehničkom i infrastrukturnom smislu.

UsvojenO je Izvješće o izvršenju proračuna HNŽ za period od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, kao i Izvješće o izvršavanju tekuće pričuve HNŽ za isti period.

Vlada je usvojila Odluku o izradi sektorske Strategije razvoja sustava socijalne zaštite u HNŽ za period 2025. - 2030. godina.

Strategijom će se, kako je istaknuto, definirati pravci daljnjeg razvoja sustava socijalne zaštite u HNŽ te osigurati usklađenost s relevantnim strateškim dokumentima FBiH, BiH i međunarodno prihvaćenim ciljevima.

Nastavljajući s aktivnostima provođenja demografskih mjera, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz proračuna HNŽ za 2024. godinu s pozicije Ureda predsjednice Vlade HNŽ ''Subvencije mladima za porez na promet nekretnina i renta'' u iznosu od 21.115 KM za još četiri podnositelja zahtjeva, priopćeno je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.