Zvizdić i Čavara u Ženevi

Vrata Europske unije otvorena za BiH, potrebno brže raditi na ispunjavanju uvjeta

Vrata Europske unije otvorena za BiH, potrebno brže raditi na ispunjavanju uvjeta
16.10.2024.
u 12:40
Sudionici razgovora usuglašeni su da postoji puno prostora za unutarnji dijalog na europskom putu
Pogledaj originalni članak

Zamjenici predsjedatelja Zastupničkog doma PSBIH, dr. Denis Zvizdić i Marinko Čavara sastali su se danas na marginama 149. Skupštine Interparlamentarne unije koja se održava u Ženevi, s potpredsjednikom Europskog parlamenta Nicolae Ştefănuțăom.

Razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i o potrebi da se intenzivira rad te da se fokus vrati na ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije, naročito nakon odluke Europskog vijeća o uvjetnom otvaranju pristupnih pregovora s BiH od 21. ožujka ove godine.

Potpredsjednik Ştefănuță je izrazio sućut građanima Bosne i Hercegovine povodom razornih posljedica nakon tragičnih poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini, u kojima je život izgubilo preko 20 ljudi. Rekao je da su vrata Europske unije za BiH otvorena i da je neophodno brže raditi na ispunjavanju uvjeta.

Sudionici razgovora usuglašeni su da postoji puno prostora za unutarnji dijalog na europskom putu i da je neophodno povećati i unaprijediti suradnju Europskog parlamenta i Parlamenta BiH, te osigurati značajnije prisustvo predstavnika BiH u europskom Parlamentu. Na kraju sastanka, Zvizdić i Čavara su pozvali Ştefănuță da posjeti Parlament BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.