Predsjednik Srbije u posjetu BiH

Vučić sletio u Mostar: Nakon više od 30 godina uspostavljena izravna zračna linija s Beogradom

Foto: Fena
Foto: Fena
15.04.2024.
u 17:03
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarsku zračnu luku čime je obilježeno uspostavljanje izravne zračne liije između Beograda i Mostara.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnom posjetu BiH gdje će nazočiti otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, dočekali su predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.  

Nakon ceremonije povodom prvog redovitog leta Beograd- Mostar u VIP salonu mostarske zračne luke održat će se sastanak Krišto i Čovića sa srbijanskim predsjednikom.

Izravnu zračnu liniju između Beograda i Mostara uspostavila je tvrtka "Air Serbia".

Zrakoplovi "embraer 175" će do Mostara letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kreće se po cijeni od 104 eura.

Ugovor između Grada Mostara, tvrtke Air Serbia i Zračne luke Mostar potpisan je 2. veljače u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

"Zračna linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti jeftine i moći će  putovati ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći koristiti mostarsku zračnu luku", rekao je Vučić ranije za RTS.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.