Izaslanstvo Vlade HBŽ na obilježavanju Dana općine Kupres

Vukadin: Vlada HBŽ nastavit će podržavati projekte koji doprinose razvoju Kupresa

Vukadin: Vlada HBŽ nastavit će podržavati projekte koji doprinose razvoju Kupresa
18.09.2024.
u 21:46
Vlada Hercegbosanske županije nastavit će podržavati projekte koji doprinose razvoju vaše općine, zajedno ćemo raditi na tome da Kupres postane još bolje mjesto za život svih njegovih stanovnika, kazao je uz ostalo predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin
Pogledaj originalni članak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća palim braniteljima, na središnjem Spomen – obilježju  u Kupresu, danas je počeo svečani program obilježavanja Dana općine Kupres.

Zajedničke vijence su, uz predstavnike općine Kupres položila izaslanstva Vlade Hercegbosanske županije,  gradova i općina iz Republike Hrvatske i BiH, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

Uz domaćine, načelnika općine Zdravka Mioča, predsjednika Općinskog vijeća Zorana Mišića i vijećnike te predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Danu općine nazočili su dužnosnici  svih razina vlasti BiH, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Kupres na kojoj su nazočili  predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Mario Lovrić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Božo Perić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Ante Tadić i ministar financija u Vladi Hercegbosanske županije Ivan Ćubela.

Današnjoj svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Kupres nazočili su i brojni predstavnici federalne i županijske vlasti, predstavnici vjerskih i kulturnih institucija, ravnatelji javnih ustanova, načelnici i gradonačelnici općina i gradova iz BiH i Republike Hrvatske , veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak i brojni drugi uzvanici.

Dan općine Kupres, 18. rujan, vezuje se za najstariji sačuvani zapis imena Kupres koji se nalazi u jednom pisanom dokumentu (darovnici), posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, izdanom na Bobovcu 18. rujna 1461. godine.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kupres nazočnima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Kupres Zoran Mišić, načelnik Kupresa Zdravko Mioč, u ime gradova prijatelja Ljubo Grizelj načelnik općine Grude  i Ivan Vukadin predsjednik Vlade Hercegbosanske županije.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin  uz čestitku za Dan općine u svom izlaganju je istaknuo kako Vlada stoji na raspolaganju svim lokanim samoupravama na području županije u okviru svojih mogućnosti. Posebno je istaknuo kako Vlada sufinancira velik broj projekata koje općine realiziraju i da će to činiti i u budućnosti. Sve značajnije projekte na području općine Kupres ali i drugih općina i grada s područja županije Vlada sufinancira, uz ostalo, spomenuo je neke projekte, besplatan prijevoz učenika, besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola, Vlada također sufinancira i projekte iz vodoprivrede, poljoprivrede i zaštite okoliša, kao i infrastrukturne projekte, a jedan od njih je i izgradnja dječjeg vrtića u Kupresu.  Vlada Hercegbosanske županije nastavit će podržavati projekte koji doprinose razvoju vaše općine, zajedno ćemo raditi na tome da Kupres postane još bolje mjesto za život svih njegovih stanovnika, kazao je uz ostalo predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

Na svečanoj sjednici potpisana je i Povelja prijateljstva između općine Vidovec iz Republike Hrvatske i općine Kupres. Povelju su potpisali načelnici  navedenih općina Bruno Hranić i Zdravko Mioč koji su istaknuli kako je Povelja  prvi korak u dobroj suradnji ove dvije općine a u budućnosti bi se ta suradnja trebala realizirati kroz zajedničke projekte.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.