Istraživanje

Za 1200 poslodavaca u ovom dijelu BiH uskoro stižu pitanja

Za 1200 poslodavaca u ovom dijelu BiH uskoro stižu pitanja
25.10.2024.
u 14:15
Anketiranje poslodavaca će provoditi predstavnici službi za zapošljavanje, u periodu od 28. listopada do 31. prosinca 2024. godine
Pogledaj originalni članak

Oko 1200 poslodavaca u Federaciji BiH bit će obuhvaćeno novim istraživanjem koje za cilj ima dobiti sliku trenutnog stanja na tržištu rada u ovom entitetu. Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje priopćeno je da, u suradnji sa službama za zapošljavanje, pokreću aktivnosti anketiranja poslodavaca sa sjedištem u Federaciji BiH, a u sklopu istraživanja tržišta rada u Federaciji BiH 2024/2025. Navode da će se istraživanje tržišta rada obavljati u skladu sa Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, te Programom rada ovog zavoda. Anketiranje poslodavaca će provoditi predstavnici službi za zapošljavanje, u periodu od 28. listopada do 31. prosinca 2024. godine.

Federalni zavod za zapošljavanje i službe za zapošljavanje pozivaju poslodavce da se odazovu anketarima i sudjeluju u ovom istraživanju koje će se provesti putem anonimne anketu. Iz Zavoda navode da je planirano da istraživanje obuhvati reprezentativni uzorak od oko 1.200 poslodavaca (malih, srednjih i velikih) u Federaciji BiH iz ključnih djelatnosti, a koji imaju pet i više zaposlenih.- Dobiveni rezultati će poslužiti za sagledavanje stanja na tržištu rada u 2024. i predviđanje kretanja na tržištu rada u 2025. godini, te unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i suradnje javnih službi za zapošljavanje s poslodavcima, kao i izradu javnih politika za tržište rada u Federaciji BiH zasnovanih na analizi postojećeg stanja i budućih trendova. Istraživanje tržišta rada provode sve javne službe za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini prema usklađenoj metodologiji i u istom periodu. Ovakav pristup omogućava dobivanje usporedivih podataka koji će se kasnije analizirati na razini Bosne i Hercegovine, a u skladu s najboljim praksama Europske unije – navodi se u priopćenju Zavoda. Rezultati i preporuke iz istraživanja će biti prezentirani javnosti početkom 2025. godine, potvrđeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.