javni poziv

Za ekoupravljanje otpadom 420.000 KM

Za ekoupravljanje otpadom 420.000 KM
07.10.2024.
u 07:55
Cilj javnog poziva je poboljšanje usluga prikupljanja otpada, povećanje stupnja recikliranja i poboljšanje komunalne infrastrukture.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije raspisalo je, s potpisom županijskog ministra Seada Hadžijahića, javni poziv za sufinanciranje projekata i programa iz ekološkog područja upravljanja otpadom. Sredstva za provedbu javnog poziva osigurana su u proračunu HBŽ-a u ukupnom iznosu od 420.000 KM.

Pravo prijave i sudjelovanja imaju pravne osobe koje imaju sjedište i obavljaju djelatnost i provode projekte i programe na području HBŽ-a, a to su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine), javne ustanove, javna poduzeća i gospodarska društva. Cilj javnog poziva je poboljšanje usluga prikupljanja otpada, povećanje stupnja recikliranja i poboljšanje komunalne infrastrukture.

Za ostvarenje tog cilja predviđeno je više programskih aktivnosti, točnije, više konkretnih programa koji dolaze u obzir: formiranje "zelenih otoka" radi poticanja razdvajanja otpada na mjestu nastanka; projektiranje, izgradnja i/ili opremanje reciklažnih dvorišta; nabava vozila za prikupljanje komunalnog otpada i namjenske opreme za prikupljanje, odvoz i tretman selektiranog otpada; kompostiranje organskog i biootpada; tretman medicinskog otpada; poboljšanje postojećeg stanja u oblasti komunalne infrastrukture (radovi, robe i usluge); postavljanje zaštitnih prepreka na kaptažama i vodocrpilištima. Dodjela sredstava ne odnosi se na uklanjanje divljih odlagališta otpada ni na radove prikupljanja i razvrstavanja otpada na odlagalištima. Podnositelj prijave mora osigurati vlastito financijsko sudjelovanje u iznosu od najmanje 20 posto od vrijednosti prijavljenog projekta. Pod vlastitim sudjelovanjem podrazumijevaju se novčana sredstva korisnika, osnovna sredstva pribavljena radi realizacije ulaganja koja se sufinanciraju, kreditna ili grant sredstva drugih financijskih institucija te ulaganja ili ulog drugih fizičkih i pravnih osoba. Maksimalan iznos sredstava koja se mogu dodijeliti po projektu je 55.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave javnog poziva na mrežnoj stranici Vlade HBŽ-a 24. rujna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.