Oni su vrsta hrane koja podsjeća na krofne, ali su sličniji kruhu. Mogu se jesti slatki i slani, te ih tako u restoranima često poslužuju uz džem, ali i uz sir i kajmak.
Svi znaju dobro poznat način pripreme uštipaka, ali kada probate ovaj, oduševit ćete se koliko je jednostavan, lagan, a koliko ukusne "zalogaje" dobivate, piše Glossy.
Sastojci:
1 jaje
1 čaša jogurta
1 prašak za pecivo
200 - 250 g brašna
Priprema:
Prvo u jednu posudu uspite brašno i prašak za pecivo.
Zatim u ta dva sastojka dodajte jogurt i jaje. Mješajte dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete smjesu koju možete razvaljati.
Kada tijesto razvaljate na debljinu od 2 cm onda ga isecite ne željene oblike i pržite na vrelom ulju s obe strane dok ne dobiju finu boju.
Kada ih ispržite, možete ih jesti i kao slatke i kao slane.