Potrebni sastojci:
- 1 štapić vanilije, sjemenke
- 375 ml vrhnja za šlag
- 185 g šećera u prahu
- 2 listića želatine
- 500 g grčkog jogurta
- 400 g očišćenih višanja
Priprema:
- Štapić i sjemenke vanilije, vrhnje i 110 g šećera stavite u posudu, stavite kuhati te miješajte dok se šećer ne otopi.
- Maknite i ostavite 5 minuta da se poveže.
- Stavite želatinu u hladnu vodu i pustite 5 min da se ohladi.
- Istisnite vodu iz želatine i dodajte u još toplu kremu i pomiješajte.
- Dodajte jogurt i izmiješajte.
- Podijelite u 4 kalupa (šalice za desert), prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.
- Ostatak šećera pomiješajte s 60 ml vode u posudi te stavite kuhati dok se šećer ne otopi.
- Dodajte narezane višnje i maknite s vatre.
- Neka se potpuno ohladi.
- Posude u kojoj je panna cotta stavite u vrelu vodu par sekundi, okrenite na posudu na kojoj ćete posluživati i ukrasite preljevom od višnje. Ako želite ukrasite dodatno višnjama i izmrvljenim keksima od badema.
Foto: Shutterstock