akcija pomozi.ba

Za pomoć poplavljenim područjima za nekoliko sati prikupljeno više od 170.000 KM

Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell
Za pomoć poplavljenim područjima za nekoliko sati prikupljeno više od 170.000 KM
04.10.2024.
u 19:15
Najviše donacija stiglo je putem poziva na broj 17039, kao i izravno na stranici udruženja Pomozi.ba
Pogledaj originalni članak

Nakon što je nekoliko općina u Bosni i Hercegovini pogođeno poplavama, udruženje Pomozi.ba je pokrenulo akciju za prikupljanje novca za pomoć ovim područjima. A solidarnost i dobrota ljudi ponovno je pobijedila. Za samo nekoliko sati prikupljeno je više od 170.000 KM.

Najviše donacija stiglo je putem poziva na broj 17039, kao i izravno na stranici udruženja Pomozi.ba. Akcija je i dalje u tijeku, a donirati se može na više načina - na broj 17039 te na stranici Pomozi.ba. Pored toga, na stranici se nalaze i informacije kako se može donirati iz inozemstva, odnosno putem izravne uplate ili aplikacije PayPal, prenosi Klix.ba.

Naime, katastrofalne poplave su jutros pogodile veliki dio Bosne i Hercegovine. Prema posljednjim informacijama, broj žrtava je najmanje 17, a još se traga za nestalim osobama. Najviše su pogođene općine Kiseljak, Fojnica, Jablanica, Konjic i Kreševo.

Solidarnost u teškim vremenima

Caritas BiH: Pomoć stradalima od poplava

Teške poplave koje su proteklih dana pogodile Bosnu i Hercegovinu ostavile su za sobom razorene domove, uništenu infrastrukturu i zajednice koje se suočavaju s ogromnim gubicima. Poplavne vode i klizišta ugrozili su mnoge obitelji, ostavljajući ih bez krova nad glavom i osnovnih životnih sredstava. U ovim teškim trenucima, Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s nad/biskupijskim Caritasima iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke, pokreće hitan apel za pomoć kako bi se odgovorilo na krizu i ublažile posljedice ove prirodne katastrofe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.