mostar

Za Praljka i osuđene generale HB upaljene tisuće svijeća i izrečene molitve

Foto: Vecernji.ba
Foto: Vecernji.ba
Foto: Vecernji.ba
Foto: Vecernji.ba
Foto: Stojan Lasić
Foto: Stojan Lasić
Foto: Stojan Lasić
Foto: Stojan Lasić
Foto: Stojan Lasić
Foto: Vecernji.ba
Foto: Vecernji.ba
Foto: Vecernji.ba
29.11.2017.
u 19:16
Pogledaj originalni članak

Hrvatski branitelji večeras su u Mostaru organizirali paljenje svijeća za preminulog generala Slobodana Praljka, koji je nakon Haške presude uz riječi „Slobodan Praljak nije zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu“, popivši otrov okončao svoj život, kao i za pet preostalih osuđenih čelnika Herceg Bosne.

„Ovo je nepošteno“, „Hrvatski generali nisu krivi“, „Ostalo nam je samo pomoliti se za njih“, samo su neki od komentara koji su se moli čuti večera u Mostaru od razočaranih Hrvata presudom Haškog tribunala, piše Pogled.ba. 

Poziv za paljenje svijeća u Mostaru uputila je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a kao i na svete mise koje su u 18 sati  održane u svim katoličkim crkvam na području Mostara, ali i ostalih dijelova Hercegovine.

Ispred središnjeg spomen obilježja braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru brojni Hrvati upalili su svijeće, dok je don Luka Pavlović predvodio molitvu za generala Praljka. Među ostalima svijeće je upalio i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, javlja Hina.

I na trgovima u drugim središtima gdje žive Hrvati od Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine paljene su svijeće za hrvatske žrtve i haaške uznike. Na tri stijega ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru spuštene su zastave Bosne i Hercegovine, hrvatskog naroda u BiH, te HVO-a na pola koplja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.