JEDNOSTAVAN RECEPT

Za pripremu ovog prefinog cheesecakea treba vam samo 6 sastojaka i mikser - ne peče se

Za pripremu ovog prefinog cheesecakea treba vam samo 6 sastojaka i mikser - ne peče se
07.11.2023.
u 20:53
Pogledaj originalni članak

Da napravi cheesecake koji se ne peče Eloise Head, sa 'FitWaffle Kitchen', Instagram stranice posvećene slasticama za čiju pripremu treba samo nekoliko minuta, koristila je samo ručni mikser kako bi sjedinila šest sastojaka, a tortu nije pekla. Koristila je smrvljene kekse, maslac, krem ​​sir, šećer u prahu, slatko vrhnje i bijelu čokoladu.

Kako bi napravila biskvit odnosno bazu, Eloise je u posudu izmiješala 350 grama zdrobljenog keksa sa 175 grama rastopljenog maslaca. Sve to zajedno je sjedinila. Nakon toga, dobivenu smjesu stavila je u okrugli kalup i stiskala je žlicom kako bi ujednačila bazu kolaču. Kada je to napravila, bazu je stavila u hladnjak da se malo stvrdne, prenosi 24sata.hr

Zatim u novu posudu stavlja 350 ml slatkog vrhnja kojeg miješa s mikserom dok ne dobije fini šlag. Posudu sa vrhnjem odvojila je sa strane, a u novu posudu stavila je 500 grama krem ​​sira sa 120 grama šećera i promiješala. Zatim je dodala 250 grama rastopljene bijele čokolade i ponovno je miješala dok smjesa nije postala glatka.

Šlag koji je umutila prije, pomiješala je sa smjesom sira i čokolade te je tu smjesu izlila u kalup s biskvitom odnosno bazom. Sve to ostavila je da se hladi otprilike 5 sati.

 

 

Za preljev Eloise je pomiješala 200 ml slatkog vrhnja i 250 grama bijele čokolade. To je otopila u mikrovalnoj pećnici na 90 sekundi. Smjesu je prelila preko cheesecakea i nožem je zagladila površinu. Preko toga dodala je još i ostatke smrvljenog keksa. Nakon toga, Eloise predlaže da se kolač još malo vrati u hladnjak.

'Ovo izgleda nevjerojatno', 'ovo definitivno trebam isprobati', bili su samo neki od komentara na njezinu objavu, piše Daily Mail.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.