ukusno!

Zasladite si početak tjedna uz ovu jednostavnu 'čarobnu' tortu

Foto: natalija_mysticcakes
Zasladite si početak tjedna uz ovu jednostavnu 'čarobnu' tortu
05.09.2023.
u 07:35
Čarolija se događa kada se tijesto za kolač u pećnici odvoji u tri različita sloja.
Pogledaj originalni članak

'Čarobna' torta od 3 sloja nevjerojatno je jednostavna, ima samo sedam sastojaka i nevjerojatno ukusna. Čarolija se događa kada se tijesto za kolač u pećnici odvoji u tri različita sloja. Zahvaljujući niskoj temperaturi u pećnici (160⁰C), tekuće tijesto taloži se u debeli, glatki donji sloj i središte kreme. Tučeni bjelanjci, umiješani u tijesto neposredno prije pečenja, dižu se do vrha i oblikuju sloj nježnog biskvita, prenosi Real Simple.

Budući da su redoslijed i priprema sastojaka presudni za uspjeh, svakako uredno odvojite jaja - što znači da nema komadića žumanjka u bjelanjcima - i istucite bjelanjke u čistoj, suhoj zdjeli (najbolje je metalna ili bakrena).

Kad umiješate bjelanjke u tijesto, nemojte previše miksati. Zapravo, bjelanjci bi trebali učiniti tijesto prilično grudastim. Na kraju ostavite tortu da se potpuno ohladi prije nego što je narežete, što će omogućiti da se krema stegne i bude laka za posluživanje.

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • 3/4 šalice šećera
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 115 grama maslaca, otopljenog
  • 3/4 šalice oštrog brašna
  • 2 šalice mlijeka
  • Šećer u prahu, za posipanje

 

Upute:

 

1. Zagrijte pećnicu na 160⁰C i obložite kalup za tortu papirom za pečenje.

2. Razbijte jaja u zdjelu, pažljivo odvojite žumanjke i bjelanjke. Zdjelu s bjelanjcima stavite sa strane.

3. U zdjelu sa žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok smjesa ne postane blijedožuta, oko jedne minute.

4. Dodajte ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac i miksajte dok se sastojci dobro ne sjedine, oko 30 sekundi do 1 minute.

5. Dodajte brašno i miksajte smjesu dok se ne sjedini.

6. Ulijevajte mlijeko u ¼ šalice odjednom, miksajući smjesu svaki put nakon dodavanja još mlijeka. Staviti na stranu.

7. Izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.

8. Nježno umiješajte bjelanjke u tijesto, trećinu po trećinu, dok se ne sjedine.  Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu.

9. Pecite dok vrh ne porumeni i dok se kolač ne trese kad lagano protresete lim, oko 40 do 50 minuta.

10. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i po vrhu pospite šećerom u prahu. Narežite na kriške i poslužite sa šlagom ili svježim voćem.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.