Federalni hidrometeorološki zavod BiH

Zbog iznimno visokih temperatura na snazi narančasto i žuto upozorenje

Zbog iznimno visokih temperatura na snazi narančasto i žuto upozorenje
09.08.2024.
u 09:31
Pogledaj originalni članak

Zbog visokih dnevnih temperatura na području sjeverne i istočne Bosne, te Hercegovine na snazi je narančasto, a u ostatku Bosne i Hercegovine žuto upozorenje.

Tako se na prijedorskom području očekuju maksimalne dnevne temperature oko 37 stupnjeva Celzijusa, ali isto se odnosi i na mostarsko područje na kojem će također u pojedinim dijelovima temperatura biti oko 37 stupnjeva Celzijusa.

Na višegradskom području prognoziraju se maksimalne dnevne temperature oko 36 stupnjeva Celzijusa, a na sarajevskoj, tuzlanskoj, banjalučkoj, fočanskoj i trebinjskoj području oko 34 stupnja Celzijusa.

Istovremeno, na livanjskom području očekuju se maksimalne dnevne temperature oko 32 stupnja Celzijusa.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, primjerice starije i vrlo mlade osobe”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi N1.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34 stupnja Celzijusa, na jugu zemlje do 37 stupnjeva Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stupnja Celzijusa.


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.