Zdrav i ukusan, ali smrdi. Na jednostavan način se riješite zadaha od češnjaka

Zdrav i ukusan, ali smrdi. Na jednostavan način se riješite zadaha od češnjaka
17.05.2023.
u 08:44
Pogledaj originalni članak

Češnjak je namirnica koja našem tijelu donosi mnoge dobrobiti: njegova antioksidativna, antifungalna i antibakterijska svojstva dobro su poznata od davnina.

Osim toga, konzumacija češnjaka pomaže u snižavanju krvnog tlaka i poboljšava zdravlje srca. Međutim, nažalost, konzumacija ove namirnice povezana je s problemima zadaha iz usta koji mogu stvoriti situacije nelagode ili neugodnosti, a sve je to zbog prisutnosti nekih tvari koje se tijekom probavnih procesa apsorbiraju u krvotok i transportiraju do pluća, piše Novi list.

Zato pranje zubi nakon konzumacije češnjaka nije tako korisno za uklanjanje lošeg zadaha kao žvakaća guma ili menta: problem nije u ustima, već u probavnom sustavu.

#related-news_1

Što onda učiniti? Na svom Instagram profilu dr. Megan Rossi podijelila je učinkovit i prirodan trik za neutraliziranje lošeg zadaha koji nastaje konzumacijom češnjaka.

Da biste riješili problem, samo pojedite jabuku u istom obroku.

“Pokazalo se da biljne kemikalije (uključujući kvercetin) u jabuci stupaju u interakciju sa spojevima sumpora u češnjaku, neutralizirajući taj poseban miris,” objašnjava dr. Rossi u svojoj objavi.

Ali nije samo jabuka ta koja ima tu “moć” nad češnjakom.

Evo popisa namirnica koje se mogu dodati u jela bogata češnjakom kako bi se neutralizirao miris te namirnice (radi se o povrću koje se mora jesti isključivo sirovo da bi bilo učinkovito):

  • zelena salata
  • peršin
  • metvica
  • špinat

Ukratko, namjeravate li konzumirati jela sa češnjakom ili ih pripremiti za goste, ne zaboravite na stol staviti lijepu košaricu jabuka ili u jelo dodati malo špinata ili peršinova lista kako biste spriječili neugodan zadah.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.