jeste li ga već probali?

Želite uključiti kurkumu u prehranu, a ne znate kako? Evo jednog odličnog recepta

Želite uključiti kurkumu u prehranu, a ne znate kako? Evo jednog odličnog recepta
02.02.2021.
u 13:44
Pogledaj originalni članak

Detoks uma novi je naslov autora Davida Perlmuttera koji je svjetsku slavu stekao svojim uspješnicama „Inteligentna prehrana“ i „Zdrava probava – zdrav mozak“, a mi vam donosimo njegov recept za frape s kurkumom, piše Ordinacija.hr. 

Savjeti izneseni na stranicama ove knjige jednostavni su, vrlo lako izvedivi, korisni i pristupačni, posebice desetodnevni program koji obuhvaća plan prehrane s četrdeset slasnih i zdravih recepata od kojih vam donosimo neke. O desetodnevnom programu autor piše sljedeće:

"Ovo je resetiranje za vaš mozak i tijelo. Svrha mu je pomoći vam ponovno steći svoje navike, svoje odnose i način doživljavanja života."

 

Autor upozorava i, da bi ovaj plan uspio, morate željeti promijeniti se. No, ohrabruje i kako je desetodnevni plan osmišljen da bude što praktičniji, bez žrtvovanja dobrobiti ili iskušavanja dobre volje do nerealnih krajnosti. Odlučite li se na ovaj detoks, morate znati da on uključuje i digitalnu detoksikaciju, prakticiranje empatije zahvalnošću, terapiju prirodom, donošenje odluka o hrani, uspješno spavanje, početak tjelesne aktivnosti, liječenje meditacijom, čvrste veze... Mi krećemo s jednostavnim receptom iz knjige - onim za frape s kurkumom.

 

Ovaj napitak najbolje je pripremati sa svježom kurkumom i đumbirom, u jakom blenderu. No, kurkumu i đumbir ipak trebate naribati kako bi napitak bio jednoličan i kremast. Umjesto kokosova mlijeka i ulja avokada možete upotrijebiti bademovo mlijeko i kokosovo ulje. 

Frape s kurkumom

SASTOJCI ZA 2 OSOBE:

  • 800 ml nezaslađena kokosova mlijeka iz ekološke proizvodnje, ohlađena
  • 2 žlice avokadova ulja iz ekološke proizvodnje
  • 1 komad svježeg korijena kurkume iz ekološkog uzgoja, dug 12 cm, oguljen i nariban, ili 2 žličice praha kurkume iz ekološkog uzgoja
  • 1 komad đumbira iz ekološkog uzgoja, dug 2,5 cm, oguljen i nariban, ili žličica praha đumbira iz ekološkog uzgoja
  • 25 g nezaslađenih pahuljica ili čipsa kokosa iz ekološkog uzgoja
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije iz ekološke proizvodnje
  • 1 žličica svježe naribane narančine kore iz ekološkog uzgoja, i još za ukras
  • ½ žličice mljevenog cimeta iz ekološkog uzgoja
  • 4 kocke leda

PRIPREMA:

U posudu jakog blendera stavite kokosovo mlijeko i avokadovo ulje. Obradite kako bi se sastojci pomiješali.

Dodajte kurkumu, đumbir, kokos, vaniliju, narančinu koru i cimet pa obradite kako bi se sastojci pomiješali. Dodajte kocke leda i obrađujte najvećom brzinom dok mješavina ne postane glatka, gusta i jarkožuta.

Rasporedite mješavinu u dvije visoke čaše. Po vrhu pospite narančinu koru i poslužite.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.