Istraživanje

Što znanost kaže o ljudima koji jedu puno mesa?

Foto: Robert Schlesinger/DPA/Pixsell
Što znanost kaže o ljudima koji jedu puno mesa?
01.09.2024.
u 09:58
Pogledaj originalni članak

Prema jednom ranijem istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "JAMA Internal Medicine", konzumiranje dva mala obroka crvenog ili prerađenog mesa tjedno povezano je sa tri do sedam posto većim rizicima od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog i moždanog udara te tri posto većim rizikom od smrti u odnosu na sve ostale uzroke.

Konzumiranje neke mesne prerađevine dva puta tjedno također je povezano s većim rizikom od srčanih bolesti, ali ne i s ukupnim većim mortalitetom, navodi se u istraživanju koje su proveli znanstvenici s medicinskog fakulteta Feinberg na Northwestern Sveučilištu.

Konzumiranje ribe nije bilo povezano s negativnim zdravstvenim posljedicama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.