Izbjegnite je

Znate li koju veliku grešku mnogi rade kada kod kuće pripremaju pizzu?

Znate li koju veliku grešku mnogi rade kada kod kuće pripremaju pizzu?
17.07.2021.
u 15:58
Iako je najjednostavnije pizzu naručiti, ponekad ju želimo pripremati sami
Pogledaj originalni članak

Priprema tijesta, rezanje sira i biranje omiljenih dodataka – ne može jednostavnije, zar ne? Pizza pripremljena u vlastitoj kuhinji može biti i puno zdravija.

Priprema pizze ne mora biti težak i zahtjevan zadatak, ali postoji nekoliko grešaka koje ljudi stalno ponavljaju kada ju pripremaju. Na sreću, lako je tu grešku izbjeći ako znate na što trebate pripaziti, pa se opustite.

Ako želite iznenaditi obitelj idući put kad pripremate pizzu, nastavite čitati kako biste saznali na što morate pripaziti

NE ZABORAVITE TERMIČKI OBRADITI NAMIRNICE AKO JE POTREBNO

Kada pripremate pizzu, možda je prvo najvažnije odabrati što ćete na nju staviti. Iako su samo umak i sir opcija, postoje namirnice poput mesa, povrća, pa čak i voća koje možete dodati svojoj pizzi.

I prije nego krenete stavljati dodatke, ne biste trebali pretjeravati sa sirom, posebno ako se radi o mozzarelli. Ima puno tekućine u njoj pa bi i pizza mogla biti malo upropaštena. Ako želite hrskavu pizzu, pazite koliko sira stavljate. Neke je namirnice najbolje malo prokuhati prije stavljanja na pizzu kako bi se ravnomjerno ispekle. To se odnosi na meso, ali i povrće, a možete isto napraviti i s lukom i gljivama.

A MOŽETE PRIPREMITI I PIZZU OD ČOKOLADE!

Potrebni sastojci:

16 - 18 graham krekera (usitnjenih)
150 g maslaca (omekšanog)
100 g šećera
200 g tamne čokolade
60 g nasjeckanog pekan oraha

Upute;

1. Pomiješajte krekere, maslac i šećer te dobro rukama utisnite u posudu u kojoj pečete pizzu
2. Pecite na 190 stupnjeva Celzijevih 7-9 minuta
3. Izvadite van i na to rasporedite čokoladu
4. Vratite u pećnicu i pecite još 2-3 minute dok se čokolada ne otopi
5. Rasporedite ravnomjerno te posipajte pekan orahe.
6. Stavite u hladnjak prije posluživanja 1 sat.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.