zaradili 2000 eura

Bakica koja je uništila fresku Isusa traži novac koji obrće crkva

freska
AFP/PIXSELL
20.09.2012.
u 16:47

Crkva u španjolskom selu naplaćuje novac svima koji su došli vidjeti "remek-djelo" uživo. Baka želi svoj dio kolača

Baka "restauratorica" koja je u selu u Španjolskoj unakazila fresku staru 120 godina traži novac za svoj "rad", piše Yahoo.news

Vremešna umjetnica smatra da bi trebala biti nagrađena za svoj pokušaj restauriraja freske Ecce Homo. Iako je rezultat bio i više nego tragičan, crkva je na njezinom "remek-djelu" već počela zarađivati. Nakon što su fotografije njezine freske obišle svijet ljudi su se počeli slijevati u španjolsko seoce nedaleko Zaragoze kako bi fresku vidjeli uživo.

U crkvi su se dosjetili naplaćivati ulaz te su u svega četiri dana od naplate ulaznica inkasirali 2000 eura. Dio tog unosnog kolača poželjela je za sebe i 80-godišnja Cecilia Gimenez.

I dok se crkva obratila odvjetniku za pomoć kako bi riješila zahtjeve bakice, ona uživa simpatije niza umjetnika i štovatelja diljem svijeta koji za nju organiziraju grupe potpore na Facebooku, oslikavaju murale i sl. Povode se izrekom kako mnoga djela ostaju nepromijnjena, dok druga, p oput Ecce Homa, dožive reinterpretaciju kako bi pisala novo poglavlje povijesti. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?