Armin Halitović

Gradonačelnik Bosanske Krupe nakon napada: Šokiralo nas je ovo, radi se o 'nenormalnim okolnostima'

Armin Halitović
25.10.2024.
u 07:30

Halitović kaže kako će biti "turbulentno" narednih dana, ali da "ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikada neće biti".

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović nakon napada maloljetnika (15) na policijsku stanicu u tom gradu kada je jednog policajca ubio i jednog ranijo, poslao je poruku u naglašavajući kako je ovo "incidentna situacija" za grad.

"Šta god da kažemo za ovo što se dogodilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan toleratan i miran grad, i ovo što se dogodilo sve nas je zaista šokiralo. Jednostavno ne možemo vjerovati da se to dogodilo u Bosanskoj Krupi, jer ovo je grad u kojem nema nekih većih problema", istaknuo je Halitović, piše Klix.ba.

Rekao je i kako se nada da će nadležni uraditi svoj dio posla i provesti sve moguće istrage o ovom događaju.

"Pozivam i građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da prate portale umjereno i da sve komentare koji se daju na ovakvu strašnu stvar, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom", poručio je Halitović. Dodao je i kako se radi o "nenormalnim okolnostima", te se obratio i obiteljima žrtava.

"Izražavam sućut obiteljima stradalih i drugom policajcu želim brz oporavak", naveo je gradonačelnik Bosanske Krupe.

Na pitanje o tome što očekuje u narednim danima, Halitović kaže kako će biti "turbulentno", ali i podsjeća da "ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikada neće biti."

Podsjetimo, maloljetnik (15) je sinoć u policijskoj stanici ubio jednog policajca i teško ranio drugog. Ubijen je Ognjen Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Ubojica je uhićen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije