maloljetnik napao policiju

Ministar policije USŽ: Ovo je alarm da se zapitamo što se događa

Adnan Habibija
25.10.2024.
u 07:15

"Ljudski kada gledate, biste li vi očekivali da će vas 14-godišnjak napasti nožem. No tragično je da je policajac preminuo", kazao je ministar policije USŽ

Ministar policije Unsko-sanske županije Adnan Habibija u četvrtak navečer je stigao u Bosansku Krupu gdje je ubijen jedan policajac, a drugi teško ozlijeđen. Habibija je izrazio sućut obitelji ubijenog pripadnika policije.

"Što reći osim da je ovo jedna velika tuga i ono što nas je posebno sve iznenadilo jeste da se radi o maloljetnom izvršitelju, koji ima 14 godina i koji se usudio ući u policijsku stanicu i napasti policijske službenike. Mislim da je stvarno ovo jedan alarm gdje se trebamo kao društvo zapitati što se sve događa ovdje", kazao je. Dodao je kako policija i Tužiteljstvo USŽ rade svoj dio posla, a o slučaju je upoznato i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine te je izrazio nadu da će istraga ponuditi i neke dodatne detalje.

"Ljudski kada gledate, biste li vi očekivali da će vas 14-godišnjak napasti nožem. No tragično je da je policajac preminuo", kazao je ministar policije USŽ. Najavio je povećanje stupnja sigurnosti oko objekata od posebnog značaja.

Podsjetimo, u četvrtak navečer maloljetnik (2009. godište) je u policijskoj stanici ubio policajca Ognjena Marana iz Bosanskog Novog te ranio policajca Avdu Hasanovića iz Bosanske Krupe. Ubojica je uhićen. 

Napad je izvršio hladnim oružjem, prvo je napao policajca kojeg je ubio, a zatim se umiješao i ozlijeđeni policajac. Prema neslužbenim  informacijama, ranjeni policajac je stabilno i nalazi se u KB "Dr. Irfan Ljubljankić".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije