U policijskoj akciji

Na Jahorini uhićen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih bjegunaca u EU

11.12.2023.
u 16:46

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Europske unije, uhićen je danas u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske, saznaje ATV.

Samardžija je uhićen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana tjeralica zbog umiješanosti u organizirani kriminal.

Tjeralica je dostupna na web site-u policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Europske unije na stranici eumostwanted.eu.

Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Samardžija je i prošle godine uhićivan na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 Eura u gotovini i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije