Afganistan

Najmanje dvoje mrtvih u eksploziji kod džamije u Kabulu

kabul
ilustracija
03.10.2021.
u 20:02

U eksploziji, prvoj u mjesec dana u Kabulu poginule su najmanje dvije i ranjene tri osobe u nedjelju poslijepodne blizu džamije Id Gah, gdje se održavala molitva u spomen na majku jednog visokog talibanskog dužnosnika, rekao je agenciji France presse glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.  

"Prema našim prvim informacijama, dva civila su ubijena i tri ranjena u eksploziji", rekao je glasnogovornik. 

Trgovac čija se trgovina nalazi kod džamije rekao je da je čuo eksploziju i pucnjeve. 

"Netom prije eksplozije, talibani su zatvorili cestu prije molitve za majku visokog dužnosnika Zabihulaha Mudžahida u džamiji", dodao je taj svjedok. 

Mudžahid, glasnogovornik talibanske vlade i istaknuti član tog pokreta je dan ranije na društvenim mrežama potanko izvijestio o mjestu i vremenu molitve.

Posljednji smrtonosni napad u Kabulu izveden je 26. kolovoza kada su ubijene 72 osobe i 150 ranjeno u atentatu u zračnoj luci, za koju je odgovornost preuzela skupina Islamska država  (IS). 

Pod imenom IS-K (Islamska država u pokrajini Khorasan), IS je preuzela odgovornost za neke od najkrvavijih napada posljednjih godina u Afganistanu. IS i talibani se uzajamno mrze i preziru. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije