Ogromna tuga

Preminuo Marinko Oroz, dobri duh sela Luke kojeg su poplave uništile

Marinko Oroz
19.10.2024.
u 22:20

Njegovo srce nije uspjelo izdržati sve ovo, izgubio je sve što je u životu pravio, gradio i čuvao, a bio je dobri čuvar cijelog sela

Marinko Oroz, stanovnik sela Luke u općini Fojnica, preživio je nedavne poplave koje su pogodile to područje, ali njegovo srce nije izdržalo bol zbog gubitaka koji su ga zadesili. Ovaj tragični događaj dodatno je potresao zajednicu, a vijest je prenijela organizacija Pomozi.ba uz emotivnu poruku njegove kćeri Vanje i sugrađanke Matee Alikadić.

Njegovo srce nije uspjelo izdržati sve ovo, izgubio je sve što je u životu pravio, gradio i čuvao, a bio je dobri čuvar cijelog sela. Otišle su njegove Luke, pa je morao otići i on s njima. Nadam se da će mama biti jača, da će izdržati i da će se jednog dana vratiti u svoju kućicu i da ćemo svi zajedno ispuniti njegovu želju. Vidjela sam da vam je svima postao drag u ovih par dana, a i on je to osjetio i bio je sretan što ima toliko ljudi koji su došli pomoći, pa se uime nas zahvalite cijeloj vašoj ekipi Pomozi.ba – napisala je njegova kćerka Vanja volonteru Kerimu.

A zašto Kerimu? Zato što je on upravo bio poput dobrog čuvara Marinka, što se može zaključiti i iz posta Matee Alikadić.

A čija si ono, ne mogu poznat? – upita me prije deset dana dok krajičkom oka promatra izvlačenje drva s onoga što se prije nekoliko dana zvalo ulaz u dvorište. Mate i Katice Oroz, ponosno mu rekoh. Gleda u mene i ne reagira. Prilazi Ružica i glasnije ponovi, a on razvuče osmijeh i kaže: "Rođak, ne bih te nikad prepoznao."

Sjeli smo ispred kuće, unutra je bilo sve uništeno, a oni još uvijek vidno potreseni.

– Voda mi je odnijela sve, pa čak i slušni aparat. Ništa ne čujem, a taman sam našao onaj koji mi odgovara – rekao je Marinko.

Skoči sa stolice jer su upravo sjekli drvo koje nisu smjeli dirati. Malo je nagalamio, vratio se i sjeo kao da ništa nije bilo. Kerim iz Pomozi.ba sjedi i kaže mu: "Eto mene sutra s aparatom, samo reci koji je." Marinko ponovno razvuče osmijeh dok se pokušava sjetiti. Sjetio se, pa su se on i Kerim dogovorili za susret sljedeći dan.

Prolazili su dani, a oni su nastavili tražiti odgovarajući aparat. Danas su ga napokon našli – ali sat i pol prekasno.

Nije dočekao aparat, srce ga je izdalo. Kerime, hvala ti u ime svih nas na trudu. Dragi Marinko, neka ti je laka zemlja! Počivaj u miru – navodi se u objavi.

i čuvar cijelog sela. Otišle su njegove Luke, pa je morao otići i on s njima. Nadam se da će mama biti jača i da će se jednog dana vratiti u svoju kućicu kako bismo ispunili njegovu želju – napisala je njegova kćerka Vanja volonteru Kerimu iz organizacije Pomozi.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije