Nitko ne može odoljeti palačinkama. Bilo da je slano ili slatko, ovo jelo je izbor svih generacija.
Mekane i pjenaste palačinke teško je postići ako nemate dobru tavu i dobar recept. Zato vam danas donosimo starinski recept za palačinke nakon kojeg nećete tražiti bolji. A najbolje je što ovaj recept uspijeva svima, piše Skuhaj.hr.
Sastojci:
3 jaja
2 velike žlice šećera
250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
350 ml mlijeka
1 dl mineralne vode
malo soli
2 žličice ulja
pola žličice ruma
Priprema:
Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom. Palačinke možete namazati domaćim džemom od jagoda bez šećera i konzervansa ili namazom od lješnjaka.