Po naredbi Tužiteljstva BiH

U akciji "Alfa" uhićeni Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić

akcija alfa
MUP RS
15.08.2024.
u 18:50

Po naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u akciji "Alfa", provedenoj s MUP-om RS-a, u predmetu organiziranog kriminala visoke razine, lišeni su slobode Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. KZ BiH, a u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

U istrazi su korišteni i dokazi iz kriptiranih aplikacija, rečeno je iz Tužiteljstva BiH. - Na osnovi naredbi za pretresanje Suda BiH, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH, na području Banje Luke i Brčkog izvršeno je više pretresa stambenih objekata i vozila osoba lišenih slobode, kojom je prilikom pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih poduzeća s različitim djelatnostima u vlasništvu navedenih osoba, kao i veći broj mobilnih telefona i računala, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improviziranog laboratorija za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u kaznenom postupku. Osobe lišene slobode će, uz izvješće o izvršenim kaznenim djelima, biti sprovedene u prostorije Tužiteljstva BiH na daljnje postupanje.

Navedena operativna aktivnost rezultat je višegodišnje međunarodne istrage MUP-a RS-a, Tužiteljstva BiH, Europola i istražnih tijela Republike Austrije i Češke - naveli su iz MUP-a RS-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije