Dvogodišnji sin preživio

U teškoj prometnoj nesreći u Austriji poginuo mladi bračni par iz BiH

14.09.2024.
u 16:36

U tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Austriji, poginuo je mladi bračni par iz Cazina Esad i Almedina Hajdarević. Njihov dvogodišnji sin, na svu sreću, preživio je nesreću i trenutno se nalazi u bolnici.

Prema informacijama koje prenosi Tirol.orf.at, nesreća se dogodila u petak na autoputu Inntal u blizini Langkampfena. Automobil kojim je upravljao Esad Hajdarević udario je u vozilo ispred sebe, kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Nakon sudara, Hajdarević je izgubio kontrolu nad vozilom, koje je proklizalo, katapultiralo se preko zaštitne ograde i zaustavilo se, teško oštećeno, između stabala u zoni nasipa, saopćila je policija.

Ostali sudionici u prometu uspjeli su izvući vozača i dijete iz automobila. Nažalost, 33-godišnji Esad Hajdarević je morao biti reanimiran na mjestu nesreće i prevezen je u okružnu bolnicu Kufstein, gdje je podlegao ozljedama. Njegova supruga, Almedina, smrtno je stradala na mjestu nesreće i njeno tijelo su izvukli vatrogasci.

Njihovo dvogodišnje dijete preživjelo je nesreću i trenutno se nalazi u bolnici, gdje se liječnici bore za njegovo zdravlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije