akcija kodnog naziva „Omerta“

U velikoj policijskoj akciji uhićeno sedam osoba s područja Sarajevske županije

FUP uhićenje, akcija Omerta
FUP
26.06.2024.
u 20:19

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, realizirali operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Omerta“ na području Sarajevske županije, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

Na osnovu Naredbe Županijskog suda u Sarajevu izvršen je pretres na deset lokacija, te je slobode uhićeno sedam osoba inicijala M.H. (1992), D.H. (1998), S.H. (1989), E.D. (2002), M.M. (2003), R.G. (1975) i M.K (1983), a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog kaznenog djela, prilikom pretresa pronađena je određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, telefoni, sim kartice, te novac, putnička motorna vozila koja su korištena prilikom izvršenja kaznenog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim kaznenim djelom.

Navedene osobe se sumnjiče da su djelujući kao organizirana kriminalna grupa na području Sarajevske županije, duži vremenski period, nabavljala opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te predana u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju provoditi daljnje aktivnosti na navedenom predmetu, priopćeno je iz FUP-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?