AKCIJA U VOGOŠĆI

Ubojstvo migranta na Stupu: Policija uhitila još jednog Afganistanca, kod njega pronađen pištolj s okvirom i municijom

Policija na mjestu pucnjave. Avaz
04.09.2024.
u 11:27

Još se traga za jednim Afganistancem osumnjičenim za učešće u ubojstvu

Radeći na rasvjetljavanju ubistva migranta Y. N. iz Afganistana koje se dogodilo u ponedjeljak na Stupu, službenici Sektora kriminalističke policije jučer su u 15 sati na području općine Vogošća uhitili S.K.B. (22), državljanina Afganistana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 74. ZONDINOM-a Županije Sarajevo, javlja Avaz.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet pištolj s okvirom i municijom.

Obaviješten je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a 22-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni će uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predat u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva.

Jučer je iz MUP-a ŽS priopćeno da su pripadnici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, u kasnim poslijepodnevnim satima na lokalitetu Dariva, područje općine Stari Grad, locirali i stavili pod kontrolu osumnjičene osobe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Ubojstvo (član 166. stav 1. KZ FBiH), lišeni su slobode 20-godišnji T.M., državljanin Afganistana i 19-godišnji A.M., državljanin Afganistana i predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo.

Za trećom osobom koja se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela policijski službenici intenzivno tragaju, a radi se o licu Amir Tuatahe, rođen 2002., državljanin Afganistana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?