napad na policiju

Uhićeni koji se povezuju s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi danas će biti predani Tužiteljstvu BiH

policijska stanica u bosanskoj krupi
Edina Zuko/PIXSELL
28.10.2024.
u 09:02

Sedam uhićenih koji se dovode u vezu s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi danas će biti predani u nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Pripadnici SIPA-e uz asistenciju MUP-a USŽ su u noći s petka na subotu izvršili pretrese na devet lokacija u Bihaću i Bosanskoj Krupi te uhitili sedam osoba, piše Klix.ba.

Uhićeni su Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić, Muhamed Delalić i Rijad Nahić. Među uhapšenima je i Hakija Kanurić profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Oni se za sada ne mogu izravno dovesti u vezu s 15-godišnjim napadačem, ali su dio šire policijske akcije u kojoj se prikupljaju dokazi.

Podsjetimo, maloljetnik (15) je proteklog četvrtka u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi ubio jednog policajca i teško ranio drugog.
Ubijen je Ozren Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjen policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Ubojica je uhićen, a napad je okarakterihziran kao terorizam.

Na ročištu u Općinskom sudu u Bosanskoj Krupi određen je pritvor maloljetniku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije