snažnija i sadrži više proteina

Ako želite pravu talijansku tjesteninu, Talijani tvrde kako vam treba baš ova vrsta

Durum pšenica
Youtube Screenshot
26.03.2025.
u 17:03

Mljevena durum pšenica je drukčija od uobičajenog pšeničnog brašna, a Talijani se kunu u tjesteninu od durum pšenice. Durum pšenica je čvršća i teže ju je samljeti pa je i tekstura drukčija.

Smithsonian Channel ima novinarku i Talijana Alessandra D’Alessandra kako bi vam predstavili zašto bi vaša tjestenina trebala biti od durum pšenice, piše folder.dnevnik.hr.

Tjestenina je durum pšenice je snažnija i sadrži više proteina. Čak štoviše — gluten je ono što daje strukturu tijestu, a gluten je protein. A ako želite obnoviti znanje latinskog — durum znači „tvrdo” na latinskom.

Tjestenina izrađena od durum semoline, tj. oštrog brašna od durum pšenice se smatra najboljom. Sigurno košta koji cent više, ali isplati se ako volite tjesteninu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata