lako se pripremaju

Limuncini su preukusni jestivi božićni darovi

Elien - Baking With Butter/Pinterest
11.12.2024.
u 15:51

Limuncini, odnosno kandirana limunova korica, odlična su grickalica, ali i dodatak brojnim slasticama, a možeš ih pripremiti kod kuće i potom nekome darovati za nadolazeće blagdane

Limuncini, odnosno slatko-kisela kandirana limunova korica, je jedna od najukusnijih grickalica, ali i dodataka brojnim slasticama, iz kućne radinosti. Ako u kutiji s voćem imaš nekoliko domaćih, nešpricanih limuna, pripremi limuncine i daruj ih dragim osobama za nadolazeće blagdane.

Limuncini se stvarno lako pripremaju, cijeli postupak gotov je za malo više od sat vremena, no nakon toga slijedi dugo sušenje na zraku koje traje da do dva, što znači da ih ne možeš za darove pripremati u zadnji tren. Nakon što se dobro osuše, limuncine zapakiraj u staklenke ili male vrećice, ukrasi mašnicama i - tvoji jestivi darovi su spremni i mogu pod bor! Nemoj zaboraviti dio limuncina ostaviti za sebe jer tako će divno zamirisati u brojnim slasticama, a bit će ih gušt i grickati ispred TV-a.

SASTOJCI

  • limun 4 kom
  • voda 800 ml
  • šećer 200 g
  • rum 2 žlica

POSTUPAK

  1. Limune oguli i nareži na trakice debljine pola centimetra. Ako želiš da budu tanki, pažljivo odreži većinu bijele opne. 
  2. Zagrij 400 ml vode pa kuhaj koricu 10-15 minuta. Kad omekša, izvadi je i procijedi.
  3. U preostalih 400 ml vode dodaj 100 g šećera i rum pa zagrij. Ubaci koricu limuna i kuhaj pola sata do 40 minuta, sve dok korica u potpunosti ne omekša.
  4. Ocijedi, pažljivo odvoji svaku trakicu, rasporedi po masnom papiru i pusti da odstoji 20-ak minuta.
  5. Potom svaki komad uvaljaj u šećer i posloži po drugom komadu masnog papira.
  6. Pusti da se limuncini suše na sobnoj temperaturi najmanje dan, a po potrebi i duže.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije