odlična ideja

Od ostataka tjestenine napravi genijalnu grickalicu!

Denay DeGuzman/Pinterest
09.11.2024.
u 11:49

Imaš ostatke kuhane tjestenine od ručka i ne znaš što bi s njom? Mi imamo rješenje - recept za jednostavnu i brzu grickalicu, čips od tjestenine iz friteze na vrući zrak

S novim poskupljenjima (a i ne samo zbog toga, ipak brinemo i o okolišu) bacanje hrane postaje neprihvatljivo, odnosno želimo ga izbjeći kad god je moguće. Imamo odličnu ideju kako smanjiti otpad od hrane te od ostataka ručka, odnosno viška tjestenine, napraviti odlične grickalice za koje će se svi otimati.

Čips od tjestenine iz air fryera već je neko vrijeme hit na TikToku, a objave s hashtagom #pastachips zabilježile su još 2021. 300 milijuna pregleda… i jasno nam je zašto! Ne samo da su ostaci kuhane tjestenine prženi u fritezi na vrući zrak izuzetno hrskavi i ukusni, nego ljubitelje grickalice oduševljavaju i jednostavnošću pripreme te činjenicom da imaju samo par kapi ulja jer nisu prženi u dubokom ulju. Napomenimo i to da su gotovi za samo 10 minuta!

 

Grickalice od tjestenine u 3 jednostavna koraka.

Evo kako se u 3 jednostavna koraka priprema ova genijalna grickalica:

Pomiješaj tjesteninu s par kapi ulja i dodaj sol, papar te začine po želji – mediteransko bilje, koricu i sok limuna, čili u prahu, češnjak i luk u granulama, ribani parmezan... Sve dobro izmiješaj.

Peci u fritezi na vrući zrak na 200 stupnjeva 10 minuta, s tim da na pola vremena pečenja tjesteninu malo izmiješaš, odnosno protreseš.

Izvadi iz friteze na vrući zrak te uživaj u finim hrskavim zalogajima.

Savjet više: Ako želiš svoj čips od tjestenine dići na viši nivo, posluži ga s umakom po izboru. Ovdje si možeš dati mašti na volju, ali i mi imamo nekoliko dobrih ideja – probaj uz prženu tjesteninu poslužiti umak od feta sira, grčkog jogurta i maslinova ulja, ili pak uz novu omiljenu grickalicu posluži pesto, guacamole ili marinara umak. A evo i nekoliko ideja s Instagrama – kako začiniti čips od tjestenine:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije