idealna blagdanska poslastica

Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

Slatki svijet
13.04.2025.
u 15:25
Poslušaj ovaj članak
00:00 / 00:00

Linceri, lijepljeni prhki keksići s marmeladom, nezaobilazni su dio blagdanskog stola. Popularna blogerica pobrinula se da im podari novo uskrsno ruho.

Povodom uskrsnih slatkih priprema ponavljamo recept Jannette Razum s bloga Slatki svijet, koja nam donosi recept za izradu veselih uskrsnih lincera u obliku jaja, piše Zadovoljna.hr.

Za izradu tradicionalnih prhkih keksa u novom ruhu potrebno je samo malo volje i truda, a rezultat će sigurno razveseliti sve ukućane.

Uskrsni linceri - sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 180 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • naribana korica 1/2 većeg limuna
  • 2 žlice limunova soka
  • prstohvat soli
  • marmelada od marelica
  • šećer u prahu

Uskrsni linceri - priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i na kockice narezan hladni maslac.
  2. Maslac prstima utrljajte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
  3. U smjesu dodajte jaje i dvije žlice limunova soka pa umijesite glatko tijesto. Ako vam je tijesto suho i mrvi se, dodajte još malo limunova soka.
  4. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
  5. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte direktno na papiru za pečenje.
  6. Izrežite keksiće modlicom u obliku jaja, a svakom drugom napravite rupu.
  7. Kekse pecite 5-7 minuta na 180 °C, ovisno o pećnici.
  8. Ohlađene kekse spajajte marmeladom od marelica i posipajte šećerom u prahu.

Savjet plus:

  • Ako nemate modlicu u obliku jaja, uzmite standardnu, okruglu za kekse i lagano je rukama spljoštite da dobije jajasti oblik.
  • Manju rupu na keksima izrezujte malom okruglom modlicom, čepom od ulja, soka ili obrnutom stranom nastavka za dekoriranje torti.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije