Linceri, lijepljeni prhki keksići s marmeladom, nezaobilazni su dio blagdanskog stola. Popularna blogerica pobrinula se da im podari novo uskrsno ruho.
Povodom uskrsnih slatkih priprema ponavljamo recept Jannette Razum s bloga Slatki svijet, koja nam donosi recept za izradu veselih uskrsnih lincera u obliku jaja, piše Zadovoljna.hr.
Za izradu tradicionalnih prhkih keksa u novom ruhu potrebno je samo malo volje i truda, a rezultat će sigurno razveseliti sve ukućane.
Uskrsni linceri - sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- 100 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 180 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- naribana korica 1/2 većeg limuna
- 2 žlice limunova soka
- prstohvat soli
- marmelada od marelica
- šećer u prahu
Uskrsni linceri - priprema:
- U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i na kockice narezan hladni maslac.
- Maslac prstima utrljajte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
- U smjesu dodajte jaje i dvije žlice limunova soka pa umijesite glatko tijesto. Ako vam je tijesto suho i mrvi se, dodajte još malo limunova soka.
- Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
- Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte direktno na papiru za pečenje.
- Izrežite keksiće modlicom u obliku jaja, a svakom drugom napravite rupu.
- Kekse pecite 5-7 minuta na 180 °C, ovisno o pećnici.
- Ohlađene kekse spajajte marmeladom od marelica i posipajte šećerom u prahu.
Savjet plus:
- Ako nemate modlicu u obliku jaja, uzmite standardnu, okruglu za kekse i lagano je rukama spljoštite da dobije jajasti oblik.
- Manju rupu na keksima izrezujte malom okruglom modlicom, čepom od ulja, soka ili obrnutom stranom nastavka za dekoriranje torti.