RECEPT DANA

Pripremaju se brzo i lako: Imamo 7 recepata za guste juhe koje će vas oduševiti

Pexels
04.11.2024.
u 16:12

Guste juhe se pripremaju brzo i lako, od sastojaka koji su svima dostupni i nisu skupi, a savršen su izbor za hladnije jesenske dane

Guste juhe savršen su obrok za hladnije dane – bogate su, kremaste i hranjive. Dodatan razlog da ih više puta uvrstite na svoj jelovnik tijekom jeseni i zime jest taj da se pripremaju brzo i lako, od sastojaka koji su svima dostupni i nisu skupi. Pronašli smo sedam jednostavnih recepata za ukusne guste juhe koje će vas zagrijati i zasititi u bilo koje doba dana.

Krem juha od bundeve: Pripremite 500 grama bundeve, 1 krumpir, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 500 mililitara povrtnog temeljca, sol, papar i malo vrhnja. Narežite povrće na kockice i pirjajte na malo ulja. Dodajte temeljac, kuhajte dok ne omekša pa sve usitnite štapnim mikserom. Na kraju dodajte malo vrhnja.

Krem juha od brokule: Za ovo ukusno jelo treba vam jedna glavica brokule, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 500 mililitara povrtnog temeljca, sol, papar i 50 mililitara vrhnja za kuhanje. Pirjajte luk i češnjak, dodajte brokulu i temeljac, pa kuhajte dok brokula ne omekša. Sve usitnite mikserom, dodajte vrhnje i poslužite uz tostirani kruh.

Juha od mrkve i đumbira: Sve što vam treba za ovu ukusnu i zdravu juhu je 5 mrkvi, 1 luk, komadić svježeg đumbira, 500 ml povrtnog temeljca, sol i papar. Narežite mrkvu i luk, pirjajte na ulju, zatim dodajte đumbir i temeljac. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim sve izmiksajte u kremastu juhu. Ova juha ima laganu pikantnost zahvaljujući đumbiru.

Gusta juha od gljiva: Za pripremu vam je potrebno 500 grama šampinjona ili drugih gljiva, 1 luk, 500 mililitara povrtnog temeljca, sol, papar, 100 mililitara vrhnja za kuhanje. Pirjajte luk i gljive dok ne omekšaju. Dodajte temeljac, kuhajte desetak minuta, pa sve usitnite mikserom. Dodajte vrhnje i poslužite uz malo nasjeckanog peršina.

Juha od krumpira i poriluka: Za ovu slasnu i hranjivu juhu trebate 3 krumpira, 1 poriluk, 500 mililitara povrtnog temeljca, sol, papar i 50 mililitara vrhnja. Poriluk nasjeckajte i pirjajte, dodajte narezan krumpir i temeljac. Kuhajte dok krumpir ne omekša, zatim izmiksajte u glatku smjesu. Ova juha je blaga, a može se obogatiti s malo sira ili vrhnja.

Krem juha od rajčice i paprike: Pripremite 4 rajčice, 1 crvena paprika, 1 luk, 1 češanj češnjaka, 500 mililitara povrtnog temeljca, sol i papar. Pirjajte luk i češnjak, dodajte nasjeckane rajčice i papriku, zatim prelijte temeljcem. Kada povrće omekša, sve izmiksajte u gustu juhu. Poslužite uz tost ili krutone.

Krem juha od tikvica: Za ovu osvježavajuću juhu pripremite 2 tikvice, 1 krumpir, 1 luk, 500 mililitara povrtnog temeljca, sol, papar i 50 mililitara vrhnja za kuhanje. Nasjeckajte tikvice, krumpir i luk te ih pirjajte. Dodajte temeljac i kuhajte dok sve ne omekša. Smiksajte u kremastu smjesu, dodajte vrhnje i začinite po želji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije