Mlijekoprodukt:

'Mlijeko iz Kozarske Dubice potpuno ispravno'

krava (1)
Dusko Marusic/PIXSELL
22.02.2013.
u 15:50

U petak je ispravnost njihovog mlijeka potvrdio i konačni izvještaj granične veterinarske inspekcije, priopćila je ta tvrtka.

Nakon deset negativnih laboratorijskih nalaza na prisustvo aflatoksina, mlijeko Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice u potpunosti je zdravstveno ispravno, a što je, uz dosadašnje interne analize Mlijekoprodukta, u petak potvrdio i konačni izvještaj granične veterinarske inspekcije, priopćila je ta tvrtka.

''Podsjetimo, nakon što utvrđeno da sadržaj aflatoksina M1 u mlijeku iz Kozarske Dubice prelazi zakonski definiranu količinu, granična veterinarska inspekcija, sukladno zakonu i postojećim propisima, kontrolirala je sljedećih 10 pošiljki Mlijekoprodukta koje su podvrgnute detaljnoj materijalnoj kontroli i uzorkovanju do dobivanja konačnih rezultata laboratorijskih analiza.

Danas dobivenim nalazom uklonjene su sve sumnje u prisutnost aflatoksina u mlijeku Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice, čime su stvoreni svi potrebi uvjeti za nastavak daljnjeg izvoza mlijeka u Hrvatsku.'' navode u priopćenju.

Iz tvrtke su također poručili da hrvatska javnost može u potpusnosti biti sigurna u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda milijeka iz Kozarske Dubice te da će se njihovi proizvodi i dalje nastaviti redovito kontrolirati na aflatoksin.  

>> Aflatoksin pronađen u uvoznom mlijeku iz Kozarske Dubice   

>> Mlijekoprodukt: Svo naše mlijeko je zdravstveno ispravno

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?