Nakon uspješno održanog 1. državnog natjecanja kuhara BiH „Bosanski dukat“, u veljači ove godine u Holiday Innu, Udruženje gastronoma „Gastro kutak“ formiralo je reprezentaciju Udruge gastronoma BiH. Najbolji kuhari 1. državnog natjecanja kuhara „Bosanski dukat“, imali su prigodu sudjelovati na prestižnom međunarodnom natjecanju „Biser mora“ u organizaciji Saveza mediteranskih i europskih regija (SKMER) koje je održano na otoku Braču.
Na natjecanju je sudjelovalo 17 zemalja i više od 200 kuhara. Članovi reprezentacije Udruge gastronoma, na čelu sa izbornikom reprezentacije Teofilom Šimićem Šićem, ostvarila je zavidne rezultate u različitim kategorijama. Ovo natjecanje bilo je i dodatno zanimljivo jer je na njemu nastupio i Igor Božić, šef kuhinje hotela Central u sklopu Franšiznog centra BiH u Vitezu, a na Braču je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u kategoriji - Jela od piletine - u konkurenciji 70 natjecatelja svijeta. Zoran Đoković iz Banje Luke osvojio je brončanu medalju u kategoriji -Vegetarijansko jelo“ - u konkurenciji od preko 80 kuhara iz 17 zemalja. Sanid Šahmić iz Fojnice, koji se natjecao u kategoriji - Nacionalno jelo - osvojio je brončanu medalju. Skromni Igor ovaj uspjeh ocjenjuje izvanrednim i pomalo neočekivanim.