- Institut za turizam i okoliš u Mostaru, najmlađa članica mostarskog Sveučilišta, odlučan je učiniti korak dalje u obrazovanju, a s ciljem unapređenja konkurentnosti turizma, koji se uvelike oslanja na postizanje izvrsnosti kroz ponudu i uslugu prema našim gostima, a ona podrazumijeva specijalizaciju ljudskih potencijala.
Plod suradnje
Zahvaljujući našoj suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, danas ćete imati priliku čuti, što sve čine ljudi u Hrvatskoj, ali i u svijetu, a uskoro i mi, kako bi naši gosti bili zadovoljni i u ponudi hrane i pića, koja nije tako beznačajna u turističkoj ponudi - rekao je dr. Zoran Primorac na otvaranju prezentacije programa stručnog usavršavanja za poslove specijalista odjela hrane i pića koju organizira Institut za turizam i okoliš u Mostaru i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, a održan je jučer u hotelu “Ero” u Mostaru. Hrvatska je u ovaj projekt krenula prije dvije godine i već su dvije generacije stekle certifikate, koji im diljem otvaraju vrata u mnogim elitnim objektima u Hrvatskoj i Europi. Ove godine takve potvrde i međunarodne certifikate dobit će i treća skupina polaznika u Hrvatskoj dok će na bh. prostorima prva skupina pristupiti ovakvoj vrsti školovanja. Nakon pozdrava, prof. dr. sc. Slobodan Ivanović, predstojnik Zavoda za ugostiteljstvo i idejni začetnik programa s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, istaknuo je kako je kruna dugogodišnje suradnje upravo program stručnog usavršavanja specijalista odjela hrane i pića, koji će ove godine biti prvi put obavljen u Mostaru.
Praksa ispred teorije
- Praveći ovaj program, vršili smo višegodišnje istraživanje u hotelima, ali smo malo zavirili što to ljudi rade vani. Ono što ovaj program razlikuje od ostalih je upravo je rad s čašom, bocom kuhačom... Hoću reći da je više od 90 posto obuke upravo praksa, teorija je tek uvod - rekao je prof. dr. sc. Slobodan Ivanović na početku predstavljanja programa koji će se izvoditi uz potporu stručnog i znanstvenog kadra s fakulteta u Opatiji
mostar
Program usavršavanja za specijalista odjela hrane i pića
Dr. Ivanović - Ono što ovaj program razlikuje od ostalih je upravo rad s čašom, vilicom, bocom, kuhačom... Hoću reći da je više od 90% obuke upravo praksa
Još nema komentara
Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.