U KRAGUJEVCU

Alen Islamović pjevao u invalidskim kolicima: 'Nisam htio propustiti prekrasnu večer'

Alen Islamović
30.06.2024.
u 18:18

S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. lipnja 2024. na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer, napisao je

Bijelo dugme, jedna od najomiljenijih regionalnih grupa svih vremena, trenutačno je na turneji na kojoj obilježava 50 godina grupe, a prije nekoliko dana nastupili su na Arsenal Festu u Kragujevcu.Pjevač Alen Islamović na pozornicu je došao u invalidskim kolicima, a snimku i obrazloženje objavio je na svom Facebook profilu. 

- S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. lipnja 2024. na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer. Kragujevac, hvala, bili ste fantastični - napisao je.

 

 

Inače, nakon sarajevskog koncerta Bijelog dugmeta kojim su započeli turneju "Doživjeti stotu", Alen Islamović je najavio da grupa sprema i novi album.

Islamović je gostujući u podcastu "Soundtrack vremena" novinara i urednika Amira Misirlića dan nakon koncerta u Sarajevu otkrio da bi u rujnu trebali raditi na novom albumu.

"Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavat će se online, znat će se kad šta i kako", kazao je.

Pojasnio je i šta publika može očekivati: "Bit će to rock ploča, ova će postava raditi. Bit će jedno veliko osvježenje ono u šta će se upustiti Bijelo dugme i ne smijem više ništa reći".

Turneja pod nazivom "Doživjeti stotu" počela je upravo u glavnom gradu BiH, gdje je i osnovan bend 1974. godine, koji je ubrzo postao najpopularniji sastav bivše Jugoslavije.

Brojne generacije uživale su u bezvremenskim hitovima kao što su: "Ružica si bila", "Đurđevdan", "Za Esmu", "Evo, zakleću se", "Ako ima Boga", "Hajdemo u planine", "Padaju zvijezde", "Ne spavaj mala moja muzika dok svira", "Napile se ulice", "A i ti me iznevjeri", "Da te bogdo ne volim" i drugim.

Povod je bio obilježavanje 50. godišnjice od osnivanja benda, a Goran Bregović je odlučio okupiti Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tifu kao vokale te Điđija Jankelića na bubnjevima i Zorana Redžića na basu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije