privatni posjet

Američki reper Kanye West u posjetu Moskvi

Kanye West
ABACA/ABACA
30.06.2024.
u 20:42

Američki reper Kanye West, često predmet rasprava u SAD-u, nalazi se u privatnom posjetu Moskvi, objavili su u nedjelju ruski mediji.

Zapadni glazbenici većinom izbjegavaju Rusiju od kada je ta zemlja izvršila invaziju na Ukrajinu u veljači 2022. i zbog čega se našla pod udarom sveobuhvatnih sankcija Zapada.

"Kanye West je u Moskvi. To je sjajna vijest, nalazi se u srcu prijestolnice", objavila je producentica Jana Rudkovskaja, a prenosi TASS.

Rudkovskaja je supruga jednog od najvećih umjetničkih klizača u povijesti tog sporta, osvajača europskih, svjetskih i olimpijskih medalja Jevgenija Plušenka.

Ksenia Sobčak, bivša kandidatkinja na predsjedničkim izborima, je na Telegramu objavila video koji, kako navodi, prikazuje slavnog repera na krovu poznatog trgovačkog centra GOUM, kako promatra Crveni trg.

Sobčak tvrdi da je Kanye stigao u Moskvu na proslavu 40-og rođendana svog prijatelja Goše Rubčinskija, poznatog modnog kreatora, fotografa i osnivača istoimenog brenda koji je stekao svjetsku slavu svojim kreativnim ostvarenjima za koje inspiraciju pronalazi u padu Željezne zavjese te ruske mladenačke, ulične kulture.

Kanye West ima i svoju vlastitu modnu marku Yeezy.

Skandali i kontroverze mu nisu nepoznanica. Kanye West je poznat i zbog svojih izjava u kojima je izražavao divljenje prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a proziva ga se i da je hvalio Adolfa Hitlera.

Također se "proslavio" antisemitskim izjavama nakon pokolja Hamasa u južnom Izraelu, ali se kasnije ispričao. Ispriku je objavio na engleskom i hebrejskom.

Kako je svojim istupima postao 'otpadnik' u glazbenoj industriji i industriji zabave, Adidas, Gap i Balenciaga su s njim prekinuli suradnju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije