U LOS ANGELESU

FOTO Harry i Meghan snimljeni u rijetkom javnom pojavljivanju, princ se dotakao pokojne majke

princ Harry i Meghan Markle
Foto: Reuters
15.07.2024.
u 07:16

Slavni par je prije nekoliko mjeseci svojim dolaskom upriličio humanitarni polo turnir održan u Miamiju, a sad su prisustvovali dodjeli nagrada ESPY u Los Angelesu, na kojoj je Harry primio lijepo priznanje.

Princ Harry (39) i njegova supruga Meghan Markle (42) su snimljeni u rijetkom javnom pojavljivanju. Vojvoda i Vojvotkinja od Sussexa prisustvovali su dodjeli ESPY nagrada održanoj u kazalištu Dolby u Los Angelesu. Riječ je o svečanosti na kojoj se dodjeljuju priznanja za posebna individualna i grupna postignuća u sportu, a među ovogodišnjim laureatima našao se i Harry. On je primio nagradu 'Pat Tillman' za svoj angažman kroz međunarodni sportski događaj Invictus Games, koji je princ osnovao 2014. godine i prije par mjeseci obilježio desetu godišnjicu postojanja.

 

Foto: Profimedia

.

Na dodjeli je program vodila bivša tenisačica Serena Williams, inače dobra prijateljica Harryja i Meghan, koja je u svom uvodnom monologu spomenula bivše članove kraljevske obitelji. - Princ Harry i Meghan su ovdje. Molim vas, nemojte disati previše. Ovo je moja večer i ne želim da me kasnije optužuju da baš vi uzimate previše kisika - našalila se Williams, dok su Harry i Meghan iz prvog reda njezinu šalu pozdravili smješkom. Nakon što je proglašen osvajačem nagrade, princ Harry se popeo na veliku pozornicu kako bi održao pobjednički govor: - Istina je da ovdje ne stojim kao princ Harry, dobitnik nagrade 'Pat Tillman', već kao glas u ime Zaklade Invictus Games i tisuća veterana i osoblja iz više od 20 zemalja koji su učinili Invictus Games stvarnošću. Ova nagrada pripada njima. Ne meni - započeo je svoj govor Vojvoda.

Inače, Invictus Games je sportska manifestacija namjenjena ranjenom, ozlijeđenom i bolesnom osoblju te ratnim veteranima, a Pat Tillman bivši igrač američkog nogometa koji je nakon napada na Blizance 9. studenog 2001. godine odustao od karijere i posvetio se službi svojoj državi. Princ Harry u svoj je govoru naglasio i kako treba: -  istaknuti ove saveznike, sportaše i njihove nevjerojatne obitelji zbog njihovih postignuća, njihovog duha i njihove hrabrosti - te dodao da su Invictus Games kroz posljednje desetljeće smanjile broj samoubojstava veterana. - Duh Igara Invictus nadilazi rasu, vrijeme i granice. Rađa se iz jedinstva i odiše svrhom - nastavio je sin pokojne princeze Diane.

Ovogodišnja dodjela nagrade nije mogla proći bez kontroverze. Naime, ESPN je još prošlog mjeseca najavio Harryja kao osvajača nagrade, kao razlog navodeći 'njegov neumoran rad i pozitivan utjecaju na veteransku zajednicu' kroz manifestaciju Invictus Games. Međutim, ta odluka nije se svidjela Mary Tillman, majci Pata Tillmana po kojem je nagrada dobila ime, koja je šokirana da nagrada odlazi u ruke jedne tako kontroverzne figure, prenosi Daily Mail. - Postoje kandidati koji su daleko prikladniji. Ti pojedinci nemaju novac, resurse, veze ili privilegije koje ima princ Harry - objasnila je svoju reakciju, a Vojvoda od Sussexa se na taj komentar osvrnuo u dijelu govora: - Njezino zalaganje za Patovo naslijeđe duboko je osobno i to poštujem. Veza između majke i sina je vječna i nadilazi čak i najveće gubitke - referirao se Harry i na osobnu situaciju, s obzirom da je on izgubio svoju majku kao i Mary svog sina.

Harryja je tijekom ceremonije primanja nagrade cijelo vrijeme ponosno promatrala supruga, Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle. Ona se pojavila u zapanjujućoj bijeloj kreaciji, identičnoj onoj koju je nosila na svom vjenčanju 2018. godine, a koju je potpisala dizajnerica Stella McCartney. Dok je njezin suprug primao nagradu, ona se cijelo vrijeme smješkala i bodrila ga. Podsjetimo, slavni par je prije nekoliko mjeseci svojim dolaskom upriličio humanitarni polo turnir održan u Miamiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije