suđenje se nastavlja sutra

Sergeju Trifunoviću oduzeta putovnica, policija traži 30 dana zatvora

Sergej Trifunović
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
17.09.2024.
u 20:15

Nakon vijesti o uhićenju na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku i privođenju Sergeja Trifunovića na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je održano ročište, Trifunoviću je oduzeta putovnica kao mjera opreza.

Kako piše Slobodna Dalmacija, suđenje srbijanskom glumcu se nastavlja sutra.

"Trifunović je rekao na sudu da se ne osjeća krivim za što ga se tereti, a u optužnom policijskom prijedlogu mu se stavlja član 5. i član 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", napisali su.

Dalje navode da član 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira glasi: "TKo omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se novčanom kaznom od 700 do 4.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana".

Zbog toga je policija danas od Općinskog prekršajnog suda u Splitu tražila da Trifunoviću odredi zatvorsku kaznu u trajanju od 30 dana.

Predmet istraživanja je Trifunovićeva objava na Instagramu od prošle godine, kada je nakon prošlogodišnjeg uhićenja u Splitu, vrijeđao splitske policajce na svom profilu pri povratku u Srbiju, prenosi Klix.

"Objavio je tekst neprimjerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili više od 1.000 eura", navode.

Podsjetimo, Trifunović je prošle godine dobio zabranu ulaska u Hrvatsku i zemlje EU na godinu dana koja je trajala do 10. rujna.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
debelacija
08:43 18.09.2024.

Ne dolazi đavle u kršćansku dušu (Hrvatsku)!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije