PODIJELILA DETALJE

Severina se obratila posebnoj skupini ljudi na Instagramu: To što mi se dogodilo, ne želim da se ikad ikome ponovi

Severina Vučković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
26.08.2024.
u 17:34

Nakon svega, Severina se obratila obožavateljima na Instagramu. Zamolila je hrvatske granične policajce da ne vračaju istom mjerom, te da puste njene kolege iz Srbije da i dalje nesmetano dolaze i rade u Hrvatskoj.

Jučer navečer pjevačica Severina Vučković bila je zadržana na graničnom prijelazu u Srbiji. Na granicu je došla oko 19.45 sati i dok su službenici na srbijanskoj strani pregledavali njezine dokumente, pitali su je i kada je posljednji put bila u Srbiji. Nakon toga zamolili su Severinu da sa svojim vozilom stane sa strane. Uzeli su joj dokumente i nakon toga satima je čekala u autu, kad joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor iz republičkog MUP-a. Ispitivali su je o Oluji, Srebrenici, Jasenovcu i pretresli su njezin automobil. Nakon svega, Severina se obratila obožavateljima na Instagramu. Zamolila je hrvatske granične policajce da ne vračaju istom mjerom, te da puste njene kolege iz Srbije da i dalje nesmetano dolaze i rade u Hrvatskoj. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

 

- [POZIV NAŠIM GRANIČNIM POLICAJKAMA I POLICAJCIMA] Incident koji mi se dogodio na granici sa Srbijom detaljno je opisan u fotkama. To što mi se dogodilo, ne želim da se ikad ikome ponovi. Zbog slobode mišljenja i govora, zbog nas, naše djece, zbog toliko ljubavi koja putuje dnevno preko naših granica.... Tu smo, jedni i drugi i jedni za druge. Ajmo curice ajmo dječaci, studenti i đaci, policajci... posebno granični. Nemojmo, molim vas, sada vraćati istom mjerom. Pustite moje kolege iz Srbije da i dalje nesmetano dolaze i rade u Hrvatskoj. Suradnja u kulturi ne smije stati, ekonomija je ionako nezaustavljiva. Jedino tko od ovoga može profitirati su isključivo političari i njihova kamarila. Hvala svima na podršci, hvala na brojnim porukama, koje ne stižem ni pročitati, a kamo li objaviti. Najviše ih je iz Srbije: Beograda, Novoga Sada, Šapca, Rume, Pazara, Čačka, Niša, Loznice… isprika onima koje sam izostavila, ispunili ste moje srce. Svi pišete isto: "Srbija nije Vučić, Srbija smo mi." - napisala je Severina. 

 

Inače, Severinina odvjetnica Jasminka Biloš rekla nam je kako je o zadržavanju Severine na graničnom prijelazu Bajakovo obaviješteno hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

"O događaju jučerašnjeg dana na prijelazu Bajakovo, gdje je Severina zadržana više sati, izvijestili smo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Severina je zadržana više sati bez ikakvog obrazloženja na tom prijelazu, pretreseno je njezino osobno vozilo, ona osobno kao i njezin menadžer i njihove osobne stvari. Više sati je čekala dolazak dvaju republičkih inspektora Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije koji joj nisu rekli zašto smatraju nužnim s njom obaviti razgovor i ispitivanje. Nisu joj rekli da joj se stavlja na teret bilo kakav verbalni delikt kažnjiv po propisima Republike Srbije", rekla nam je Biloš i dodala:

"Ispitivali su je o njezinim izjavama i stavovima vezano uz Srebrenicu i genocid, što nije bilo nužno ispitivanje jer se radi o povijesnim činjenicama. Nadalje su je ispitivali o nekim njezinim drugim stavovima, što je ona smatrala zastrašivanjem i maltretiranjem i zatražila je povratak svojih osobnih dokumenata i povratak u Republiku Hrvatsku, a to joj je na kraju i omogućeno iako joj je rečeno da može nastaviti svoj put u Srbiju. Ona to nije željela, a otpao je i razlog zašto je krenula na taj put, a nije se ni osjećala više sigurnom putovati u Srbiju. Kako god mi to zadržavanje pravno definirali, ono je ipak bilo oduzimanje slobode na nekoliko sati jer se Severina nije mogla vratiti ni nastaviti svoj put i o svemu smo zbog toga izvijestili nadležno ministarstvo i očekujemo njihovu daljnju reakciju."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije