Odlazak Robbieja Coltranea

Skroman život Hagrida iz Harry Pottera: Živio je u štali i jeo hranu za van unatoč slavi

hagrid
15.10.2022.
u 08:37

 Svijet je obišla tužna vijest o smrti glumca Robbieja Coltranea, koji je utjelovio lik Hagrida u filmovima o Harryju Potteru.

U izjavi je njegova agentica Belinda Wright potvrdila da je glumac preminuo u 73. godini u bolnici u blizini Falkirka u Škotskoj.

Za sobom je ostavio dvoje djece, Alice i Spencer, te njihovu majku Rhonu Gemmell i sestru Annie Rae, prenosi Index.hr.

Coltrane je unatoč silnoj slavi koju mu je uloga donijela uvijek ostao prizemljen. I nakon što je zaradio milijune nastavio je živjeti u istoj unajmljenoj prenamijenjenoj štali u brdima zapadno od industrijskog Glasgowa, koju je mjesečno plaćao 1000 funti.

Glumčev stanodavac Andrew Edmonstone progovorio je o tome kako se Robbie bio potpuno povukao iz javnog života te da gotovo nikad nije izlazio iz svoje kuće.

Navodno je svakog dana naručivao hranu za van iz jednog obližnjeg restorana, a to je potvrdio i njihov anonimni zaposlenik.

"Robbie je stalno dolazio, ali onda smo mu krenuli dostavljati. Imao je loš kuk pa nije mogao voziti. Bio je naš vrlo vjeran kupac", kazao je zaposlenik restorana, kako je prenio Insider.

Rođen kao Anthony Robert McMillan u Rutherglenu, 30. ožujka 1950., Coltrane je bio sin učiteljice i pijanistice Jean Ross i liječnika opće prakse Iana Baxtera McMillana.

Školovao se u nezavisnoj školi Glenalmond College u Perthu i Kinrossu. Tek kad je bio u svojim 20-ima, počeo je glumiti, što ga je potaknulo da uzme umjetničko ime Coltrane kao posvetu jazz saksofonistu Johnu Coltraneu.

Nakon rada u kazalištu dobio je ulogu u BBC-jevoj humorističnoj seriji A Kick Up The Eighties te glumio u filmovima The Comic Strip Presents The Supergrass i The Pope Must Die.

No, tek je njegova uloga ruskog kriminalnog šefa u filmovima o Bondu postala međunarodno poznata.

To ga je dovelo do uloge Hagrida u Harryju Potteru, za koju ga je osobno odabrala autorica JK Rowling.

Kaže se da je glumac pristao na ulogu diva jer su ga njegova djeca nagovarala.

Nakon pauze od televizije vratio se na ekrane 2016. u seriji National Treasure, gdje je glumio komičara optuženog za silovanje 15-godišnje djevojčice.

U kasnijim godinama rjeđe se pojavljivao na filmu i televiziji, ali je prošle godine u invalidskim kolicima stigao na specijal povodom obilježavanja 20. godišnjice Harryja Pottera.

Naslijeđe filmova je da će ih generacija moje djece prikazivati svojoj djeci, tako da biste ih mogli gledati i za 50 godina bez problema", rekao je tada.

"Ja nažalost neću biti ovdje tada... ali Hagrid hoće", zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije