nakon uhićenja

Srbijanski glumac mora napustiti Hrvatsku! Sergeju Trifunoviću otkazan kratkotrajni boravak u zemlji

Sergej Trifunović
Ivo Cagalj/PIXSELL
18.09.2024.
u 19:47

Samo nekoliko sati nakon ovih događanja došle su nove informacije. Naime, neslužbeno se doznaje da srbijanski glumac mora napustiti teritorij Republike Hrvatske.

Srbijanski glumac Sergej Trifunović uhićen je u ponedjeljak navečer na graničnom prijelazu Bajakovo i doveden u Split. Danas se glumac pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu i na zakazano ročište je malo zakasnio jer je prvo greškom otišao na Općinski sud koji se nalazi u neposrednoj blizini. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, na sud je stigao u društvu supruge Isidore te se na sudu pojavio i  i srpski konzul Stefan Ristić.

U optužnom prijedlogu tražilo se trideset dana zatvora za Sergeja Trifunovića i kazna od tisuću eura. Glumac Sergej Trifunović je na kraju dobio 60 dana zatvora uvjetno, na rok kušnje od godinu dana te mora platiti sudske troškove u iznosu od 150 eura. Trifunović je odbio žaliti se na ovu presudu i vraćena mu je putovnica, a na izlasku iz sudnice je poručio kako će on ionako uskoro biti građanin RH jer mu je supruga iz Rijeke. Kako prenosi Slobodna na izlasku iz sudnice glumcu je prišao policijski službenik i rekao kako mora provjeriti je li zakonito u RH. Trifunović je na to odgovorio: - Kako ne bih bio zakonito, kad ste me uhitili na Bajakovu i doveli?

Samo nekoliko sati nakon ovih događanja došle su nove informacije. Naime, srbijanski glumac mora napustiti teritorij Republike Hrvatske, neslužbeno doznaje N1. Iako iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske ne potvrđuju da je Trifunović dobio izgon iz Hrvatske, ovaj medij je doznao da mu je otkazan boravak. Glumcu je izdano rješenje o otkazu kratkotrajnog boravka, ali nije izvjesno kad točno mora napustiti Hrvatsku. No, moguće je da bi to trebao učiniti u idućih nekoliko dana.

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo te je u Splitu ispitan u policijskoj postaji zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike.

Policija ga je u rujnu prošle godine uhitila nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani na što je policija reagirala. Nakon što je prekršajno prijavljen, na svojoj je društvenoj mreži omalovažava​o i vrijeđa​o policijske službenike​. Između ostalog, policiju je optužio za reketarenje. Na sudu je jučer privremeno ostao bez putovnice jer se danas morao vratiti u sudnicu na suđenje. Bio mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla prije nekoliko dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije