U slast!

Uz ovih nekoliko trikova sarma će vam ispasti baš poput bakine!

sarma
21.11.2020.
u 09:02

Kupus je jedan od najvažnijih dijelova sarme. Nije svaki kupus za sarmu. Odaberite svježi koji ćete sami ukiseliti, imat će poseban okus. Ako za to nemate mogućnosti, kupite radije na tržnici domaći nego onaj vakuumirani.

Naravno, važno je i meso! Neki kuhari kažu da se treba koristiti samo svinjetina, a drugi će preporučiti mješavinu svinjetine i junetine. Bilo bi dobro izmiješati dijelove svinjske plećke i vrata. 

U loncu treba biti i malo dimljenog mesa koji će mesu dati okus i aromu. Ne zaboravite sarmu krčkati na slaboj vatri dva do tri sata, tako će biti najbolja!

Rižu nije potrebno kuhati nego je samo nekoliko minuta potopiti u vodu. Sarmu u lonac treba slagati okomito, a ne vodoravno. Lakše ćete je vaditi kad bude skuhana, a tako se sarma neće odmotavati ni okretati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije