STROG REŽIM

Video koji je šokirao milijune ljudi: Evo kako balerine provjeravaju je li im struk dovoljno tanak

Xscreenshot
25.09.2024.
u 15:08

Većina balerina visoka je između 160 i 172 centimetara, a njihova idealna težina trebala bi se kretati između 40 i 58 kilograma

Općepoznata je stvar da balerine moraju biti vitke i lagane te da se upravo zbog specifičnih tjelesnih karakteristika tim poslom ne može baviti svatko. Postoje određena mjerila po kojima se određuje koliko bi balerina trebala težiti, biti visoka pa i kakav struk imati. Video koji je nedavno objavljen na društvenim mrežama pokazuje kako se u jednoj baletnoj školi provjerava širina struka balerina, prenosi Sloboden Pečat.

Video nazvan 'standard struka balerine', objavljen na društvenim mrežama, izazvao je veliko zanimanje i izazvao brojne reakcije gledatelja. Samo na platformi X u kratkom je vremenu skupio desetak milijuna pregleda. U videu balerine prolaze kroz uski prolaz između dvije šipke za vježbanje kako bi pokazale da im je struk dovoljno tanak. 'Samo se nadam da su sretne', napisao je netko od korisnika, dok je drugi dodao kako koncept standardnog baletnog struka ima povijesnu pozadinu te je vezan uz tradicionalna očekivanja i inzistiranja na vitkoj figuri koja često promovira takozvani ideal mršavosti.

Djeca obično počinju trenirati balet između četvrte i osme godine, a mogu sudjelovati u pripremnim tečajevima od treće godine. Većina balerina visoka je između 160 i 172 centimetara, a njihova idealna težina trebala bi se kretati između 40 i 58 kilograma, ovisno o mišićnoj i koštanoj masi. Ruth Lujan, bivša meksička balerina, ističe se kao ekstremni primjer, s opsegom struka od nevjerojatnih 30 centimetara. Da bi zadovoljile spomenute standarde, balerine slijede poseban režim prehrane. Svetlana Zakharova, visoka 158 centimetara i teška 49 kilograma, primjerice, otkrila je da uopće ne koristi sol, dok njezin doručak podrazumijeva žitarice pomiješane s vodom. Mnoge ruske balerine slijede ovu dijetu.

Poznata Maya Pliseckaja nije pila kavu, izbjegavala je proizvode s glutenom, meso, mliječne proizvode, jaja i šećer. Neke plesačice čak ne jedu određene vrste voća i povrća, poput rajčica ili banana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije