Kombinacija breskvi, kreme i biskvita učinit će ovu tortu omiljenom poslasticom na svakom stolu. Donosimo recept.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 4 žlice šećera
- 250 ml vrhnja za šlag
- 4 breskve, oguljene i narezane na tanke kriške
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Umutite jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte ekstrakt od vanilije. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih lagano umiješajte u smjesu od jaja. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 20 do 25 minuta dok biskvit ne postane zlatno smeđi. Ostavite da se ohladi.
Za kremu, skuhajte puding prema uputama na pakiranju, koristeći se mlijekom i šećerom. Ostavite da se ohladi. Umutite vrhnje za šlag i lagano ga umiješajte u ohlađeni puding. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela. Na prvi sloj stavite polovicu kreme, složite narezane breskve, zatim stavite drugi sloj biskvita i preostalu kremu. Ukrasite tortu kriškama breskvi. Ohladite u hladnjaku prije posluživanja.