osvježavajuća i lagana

Voćna torta s breskvama ljetni je hit: Evo kako ju možete jednostavno pripremiti

31.07.2024.
u 13:38

Voćna torta s breskvama je osvježavajuća i lagana slastica koja je idealna za vruće, ljetne dane.

Kombinacija breskvi, kreme i biskvita učinit će ovu tortu omiljenom poslasticom na svakom stolu. Donosimo recept.

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 4 žlice šećera
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 4 breskve, oguljene i narezane na tanke kriške

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite i pobrašnite kalup za tortu. Umutite jaja i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte ekstrakt od vanilije. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih lagano umiješajte u smjesu od jaja. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 20 do 25 minuta dok biskvit ne postane zlatno smeđi. Ostavite da se ohladi.

Za kremu, skuhajte puding prema uputama na pakiranju, koristeći se mlijekom i šećerom. Ostavite da se ohladi. Umutite vrhnje za šlag i lagano ga umiješajte u ohlađeni puding. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela. Na prvi sloj stavite polovicu kreme, složite narezane breskve, zatim stavite drugi sloj biskvita i preostalu kremu. Ukrasite tortu kriškama breskvi. Ohladite u hladnjaku prije posluživanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije