otvara natjecateljsku sezonu

Amel Tuka na atletskom mitingu u Sarajevu

Fena
27.06.2020.
u 19:47

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastupit će u nedjelju na Petom atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo, u Centru ''Safet Zajko'', a tim nastupom otvorit će svoju natjecateljsku sezonu.

Osim Tuke, na jedinom sarajevskom atletskom mitingu nastupit će i drugi poznati bh. olimpijci.

Tuka se danas družio s novinarima i posjetiteljima u Centru ''Safet Zajko'', gdje je izrazio zadovoljstvo što će sutra nastupiti u Sarajevu, a da se posebno raduje jer će nastupiti u utrci na 400 metara.

- Drago mi je da ćemo se sutra družiti na atletskoj stazi. Rado dođem ovdje i bez mitinga - naglasio je Tuka.

Poručio je kako se u BiH mogu praviti puno veći rezultati, uz puno truda i odricanja.

- Možda sam ja prvi koji pravi put za naredne generacije, ali važno je pokazati da se može, da mi iz ovako male zemlje možemo se  boriti sa svima - naveo je Tuka naglašavajući kako je sve do karaktera i odnosa prema svom poslu.

Velika je stvar, naglašava, predstavljati svoju državu te da se to ne može platiti.

Organizator natjecanja Elmir Ćerimagić je istaknuo kako mu je životni cilj da atletika bude popularnija u Sarajevu i da kroz atletiku prođe svako dijete, kako bi se lakše otkrivali talenti kakav je Amel Tuka.

- Amel Tuka je slučajnost i sreća je da je izašao na svjetsku scenu, ali mi se ne smijemo oslanjati na slučajnosti - poručio je Ćerimagić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije